Elkerülhetetlen volt, hogy elüssem Marcót

2011.11.01. 16:08

A 24 éves Marco Simoncelli október 23-án, a malajziai GP-n szenvedett halálos balesetet, az egyik kanyarban a motorjáról lecsúszó olaszt a közvetlenül mögötte érkező Edwards és Valentino Rossi gázolta halálra.

Colin Edwards, a Tech 3 pilótája egy napon át azon rágódott, hogyan tudta volna elkerülni az ütközést Sepangban, de rájött, erre nem volt esélye, írta a nso.hu.

„Az utóbbi napok nagyon kemények voltak, főleg az első huszonnégy óra a baleset után, amikor ezernyi kérdés járt a fejemben. Mit tehettem volna, hogy elkerüljem az ütközést? Mi vezetett ehhez? Hogyan reagálhattam volna másként? Aztán amikor hazamentem és megnéztem a balesetről készült felvételt, mindig ugyanazt a választ kaptam: nem volt esélyem elkerülni Marcót."

"És akárcsak én, Valentino sem tudott volna mást tenni. Nagyon nehéz elveszíteni egy barátot, de úgy hiszem, ugyanezt a fájdalmat érezném, ha nem lettem volna részese közvetlenül az ütközésnek" – mondta Edwards a La Gazzetta dello Sportnak.

„Egy napig gondolkodtam rajta, amíg nem láttam a felvételeket, de aztán elegem lett belőle. Csak így tudok továbblépni" – mondta az amerikai, aki az akkor elszenvedett kartörése miatt nem indul el az idényzáró valenciai futamon. Helyette honfitársát, a 36 éves Josh Hayest indítja a Tech 3 Yamaha-istálló.

Motorbőgés legyen gyászszünet helyett

A család kérésére nem lesz gyászszünet a gyorsaságimotoros-vb utolsó futamán, a hétvégi Valenciai Nagydíjon. „Nem szeretném, ha gyászszünettel indulna a futam. Marcónak sokkal jobban tetszene, ha a MotoGP, a Moto2 és a 125 köbcentisek teljes mezőnye egy percen át felbőgetné a motorját" - mondta az elhunyt motoros apja, Paolo Simoncelli.
Az olasz versenyző csapata, a Honda Gresini korábbi döntését megváltoztatva hétfőn jelentette be, hogy mégis elindul az idényzárón, mert az elhunyt is ezt szerette volna.