A 12 éves motoros legyőz mindenkit

2014.05.05. 20:35

Magyar szenzációval indult az év az Alpok-Adria Bajnokság 125SP kategóriájában, hiszen az első forduló után az olasz, cseh, szlovák, szlovén, osztrák versenyzőket megelőzve egy 12 éves magyar tehetség, Kovács Bálint vezeti az összetettet, aki Olaszországban, az Adria International Raceway-en egy 1. és egy 2. hellyel kezdte az évet.

Az időmérő edzésen a változékony időben rossz gumit választva csak a 6. helyet szerezte meg, szombaton onnan indulva lett futamgyőztes. Vasárnap a 2. helyen végzett a címvédő, nála jóval idősebb Danilo Di Giorgio mögött, ezzel a két helyezéssel pedig vezeti az összetettet.

Szilner János, a pilóta edzője a második versenyről ezt nyilatkozta: „Bálint gyönyörű rajt után a harmadik helyen fordult, majd körről körre közelebb kerülve az előtte haladóhoz, a verseny második felétől nyomás alá helyezte, és csak az alkalomra várt. Végül a pálya legszűkebb kanyarjában kifékezte és megelőzte, a kigyorsítás pedig olyan jól sikerült, hogy azonnal ellépett tőle, úgyhogy nem volt kérdés a 2. hely sorsa. A végére 20 másodpercet adott a harmadik helyezettnek, és 6 másodperccel a tavalyi bajnok, most hazai pályán versenyző olasz Di Giorgio mögött ért célba."

Bálint 5 éves korában kezdett el motorozni, eddig minden bajnokságot megnyert, amiben elindult. Tavaly a MAMI-kupában lett bajnok, idén már a H-Moto Team színeiben indul az Országos Nyílt Nemzetközi Gyorsasági-motoros Bajnokság, valamint az Alpok-Adria Bajnokság futamain, egy Aprilia RS 125 nyergében. A slovakiaringi OB-n egy bravúros 2. hellyel kezdte az évet a 125SP felnőtt kategóriájában, míg az elmúlt hétvégén tehát már az Alpok-Adria Bajnokság nyitófordulóján motorozott.