Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gyorshajtás miatt bukta a Dakar első helyét

2015.01.05. 11:02

Nem vette figyelembe a sebességkorlátozást, ami az első helyébe került Nasszer al-Attijahnak, aki megnyerte a vasárnapi első szakaszt az autósok között a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin, írja az MTI.

A 2011-ben győztes katari pilóta Minijével 68 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy olyan helyen, ahol 50 kilométer/óra volt a megengedett - emiatt utólag 200 euróra bírságolták, kétperces időbüntetést is kapott, és ezzel az élről visszacsúszott a hetedik helyre. A nyitó etapot így a szintén Minivel versenyző argentin Orlando Terranova nyerte.

A tavalyi bajnoknak, a spanyol Nani Romának is nagyon balszerencsésen indult a mostani verseny, egy defekt után a szervizkamionnak kellett a célba vontatnia a Minijét, és máris 6:10 órás hátrányba került.

Az idei, 36. Dakar Buenos Airesből rajtolt, és a cél - miután a mezőny Chilén és Bolívián is keresztülhalad - ugyancsak az argentin fővárosban lesz január 17-én. Az autósokra több mint 9000 kilométer vár, ebből 4578 a mért szakasz.