MotoGP: Rossi rég izzadt meg ennyire

2015.09.27. 15:09

A MotoGP legjobb hármasából, vagyis a Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Marc Márquez trióból utóbbi spanyol már az Aragóniai Nagydíj legelején kiesett, így lényegében ő le is mondhat arról, hogy idén bajnok legyen, és ezzel megvédje címét.

Lorenzo viszont megnyerte a futamot, amivel 14 pontra csökkentette a hátrányát azzal a Rossival szemben, aki az utolsó 5-6 körben óriási csatát vívott a második helyért. Azt viszont hihetetlenül keményen védte Dani Pedrosa, aki csak az utolsó körben három támadást vert vissza.

Sőt, egyszer még neki kellett támadnia a végén, hiszen Rossi hosszú küzdelem után meg tudta előzni a hondás spanyolt, de nem bírta megtartani a helyét, és miután lecsúszott kicsit a pályáról, Pedrosa simán elment mellette.

Pedrosa vs. Rossi

A futamgyőztes Lorenzo ezzel 9 pontot hozott Rossin, a két csapattárs között így négy futammal az idény vége előtt csak 14 pont a különbség az élen: Rossinak 263 pontja van, Lorenzo 249-cel követi, a vasárnap bukó Márquez 184-gyel áll mögöttük, tehát nem sok esélye van az első helyre.