A Citroën hiába hívta Micheliszt 2013-ban

2015.10.20. 16:06

2013-ban Michelisz Norbert neve is felmerült a túraautó-vb-be belépő Citroënnél, ami tesztlehetőséget is kínált a magyar pilótának. Michelisz végül nem ült bele a TC1-es kategóriájú C-Elysée-be, mert a Honda azonnal lépett a franciák ajánlatára, és hosszútávú tervet tett le az asztalra.

Két évvel ezelőtt Michelisz még a Zengő Motorsport privát pilótájaként kapta az ajánlatot, a franciák kocsijáról pedig semmit nem lehetett tudni, így azt sem, hogy 2014-15-ben toronymagasan nyerik majd a gyártók versenyét, és a világbajnokot is ők adják majd. Az ajánlat viszont csak egyetlen tesztre szólt – a már bejelentett pilóták, Yvan Muller és Sébastien Loeb mellett többek között az azóta már világbajnok José María Lópeznek kínáltak hasonló lehetőséget a Citroëntől, írja a WTCC Blog .

A Honda viszont komoly ajánlattal kontrázott, hosszútávú tervet vázoltak fel Michelisznek, amiben gyári szerződésről is szó volt. Az azóta eltelt két évben láthattuk, hogy a japán gyártó és a Zengő csapat munkája annyira összeforrt, hogy Michelisz lényegében gyári pilótának tekinthető, így teljesen érthető, hogy ezt az utat választotta, és nem a Citroën egy tesztre szóló ígéretét, ami után akár a hondás folytatástól is eleshetett volna.

Michelisz 2014-ben a három gyári  Citroën mögött negyedik helyen zárt a világbajnokságban, idén két futammal a szezon vége előtt hat pont a hátránya a negyedik gyári citroënes Ma Csing-hua mögött az összetettben. A túraautó-vb november 1-én Thaiföldön folytatódik majd.