György
16 °C
24 °C

Gyutai Adrián Moto2-es vb-szereplést kaphat

2015.11.18. 13:07

Az olasz bajnokság 600 köbcentiméteres kategóriájának megnyerését tűzte ki célul a Dunlop Gyutai Adriánnak, aki a gumigyártó cég közreműködésével akár két-három futamon is indulhat a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában, adta hírül az MTI.

A 25 éves paksi versenyző menedzsmentjének tájékoztatása szerint a Dunlop a következő szezonban kiemelt pilótájaként tekint Gyutaira, aki az idén 13. lett az olasz pontvadászat 40 fős mezőnyében, s bemutatkozott a vb-n is, szeptember közepén, Misanóban, a Moto3-as géposztályban.

"Az idei tanuló év volt Adrián számára, nem volt könnyű feladat helytállnia egy olyan bajnokságban, ahol a többi versenyző mind hazai pályán, rengeteg tapasztalattal állt szemben vele" - idézte a közlemény Salim Khant, a Dunlop egyik vezetőmérnökét, aki hozzátette, a magyar motoros ennek ellenére versenyképes volt, hozzáállása és tudása miatt a cég örömmel folytatja az együttműködést vele.

Khan jelezte, már megkezdődtek a tárgyalások az IRTA-val, a vb-n szereplő csapatokat, beszállítókat és szponzorokat tömörítő szervezettel arról, hogy Gyutai a következő szezonban kettő vagy három futamon rajthoz állhasson a vb Moto2-es kategóriájában. A tervek szerint a májusi mugellói, és a szeptemberi misanói verseny mellett - a magyar szurkolókra való tekintettel - a csehországi Brnóban sorra kerülő augusztusi viadalon indulhatna a paksi motoros.

"Boldog vagyok, hogy a további együttműködésre is méltónak talál a Dunlop, amelytől rengeteg támogatást és segítséget kaptam ebben az évben, elég, ha csak a misanói Moto3-as bemutatkozásra gondolok" - mondta Gyutai. "A lehetséges vb-szerepléssel kapcsolatban nem élem bele magam semmibe, már az is nagy szó, hogy a nevem egyáltalán felmerül a Moto2-vel kapcsolatban" - jelentette ki a Tomracing Motorsport versenyzője.