Michelisz: Még a nászutamon is a versenyadatokat elemeztem

835119
2016.03.24. 11:26

Ahogy közeledik a túraautó-vb 2016-os franciaországi idénynyitója, úgy fokozódik az érdeklődés a Honda magyar gyári pilótája, Michelisz Norbert iránt is, akit még a múlt héten szólaltatott meg a csapat honlapja egy jól eldugott miniinterjúban.

Michelisz visszautasíthatatlan ajánlatnak nevezte a Honda gyári csapatától kapott lehetőséget, és bár szomorúan hagyta ott a Zengő Motorsportot, ez a lépés szükséges volt ahhoz, hogy esélye legyen a világbajnoki címre.

Megvan a végleges sisak

A március elején elkészült sisakkal nem volt maradéktalanul elégedett Michelisz, ezért készült egy második, már véglegesnek ígért, kicsit felturbózott minta is a 2016-os idény elé. Az új festést Barth Júlia és Mike Tamás készítette.

Hogy tetszik az idei sisakom? :-) Köszönet Barth Júliának és Mike Tamásnak a tervezésért és kivitelezésért!

Posted by Michelisz Norbert on Tuesday, March 22, 2016

Bár a hosszabb távú célja mindenképp az, hogy újdonsült csapattársához, Rob Huffhoz hasonlóan vb-t nyerjen, a 2016-os szezonban egyelőre stabil dobogós helyekre számít. Ebben az is segít, amit nemrég az Indexnek is kiemelt, vagyis hogy már részben azelőtt a gyári csapat tagjának érezte magát, hogy odakerült, így könnyebb volt az átmenet számára.

„A legtöbb pilóta gyári szerződésről álmodik, ezért nagyon izgatott vagyok az idei szezon és csapat miatt – Rob Huff egy korábbi világbajnok, Tiago Monteiro pedig korábbi F1-pilóta, és az elmúlt évtized egyik legjobb túraautósa lesz majd csapaton belül az ellenfelem. Érdekes lesz pontosan ugyanolyan kocsikkal összemérnem a tudásom velük” – nyilatkozta.

A váltás viszont a komoly lehetőség mellett még komolyabb elvárásokat is hozott. Michelisz említést tesz róla, hogy a téli pihenő alatti nászútján felesége, Johanna nem nézte jó szemmel, hogy a laptopján versenyadatokat elemzett, hogy megtalálja, miben kell még fejlődnie, de érzése szerint ez az elkötelezettség a siker alapja ezen a szinten.

A szezon április 3-án, a franciaországi Paul Ricard versenypályán indul.

Borítókép: Michelisz Norbert két hondás csapattársával, Tiago Monteiróval és Rob Huff-fal. Francois Flamand / FIA WTCC Media