Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michelisz a vb-címért megy 2017-ben

2016.10.05. 11:35

Eddig is úgy tűnt, hogy 2017-ben óriási esélye lesz a Hondának, és így Michelisz Norbertnek is a vb-címre a túraautó-világbajnokságon, ezt pedig legutóbbi blogbejegyzésében a magyar pilóta is megerősítette, hiszen arról ír, hogy „2017-ben a világbajnoki címért harcolnék”.

Michelisz kiemeli, hogy bár gyári minőségében távozik az elmúlt három évet toronymagasan nyerő Citroen, privátként még maradnak a jövőre is csúcstechnikát jelentő kocsijaik, amikkel mindenki szoros csatában lehet majd. Sőt, az a franciák nem lógnak ki majd felfelé annyira a mezőnyből, ösztönzőleg hathat a többi csapatra, a Hondára, a Volvóra és a Ladára is.

2017-ben ráadásul új homologizációs időszak indul a WTCC-ben, így lényegében korlátlanul fejleszthetnek a csapatok a télen, és mivel a Honda mindenképp vb-címet szerezte, alighanem mindent meg is tesznek azért, hogy már a 2017-es szezon indulására előnybe kerüljenek a többiekkel szemben.

A szabályváltozások is segít

A következő szezonban némileg módosítanák a WTCC mostani pontrendszerét, így több pontot osztanának a MAC3 névre keresztelt csapatidőfutamban, és a fő futamhoz képest kevesebb pont járna a fordított rajtrácsos versenyben, vagyis az új rendszer valóban a leggyorsabbakat jutalmazná inkább.

 Michelisz a bejegyzésében megosztott egy-egy emléket az idény végén távozó két világbajnokról Yvan Mullerről és José María Lópezről, ezeket itt olvashatják.

A 2016-os WTCC-szezonból a thaiföldi verseny törlése miatt már csak egy hétvége van, a katari futamok előtt Michelisz a negyedik helyen áll az összetettben, hátránya 14 pont a még dobogós csapattársa, Tiago Monteiro mögött.