Natália
1 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Valentino Rossi büntetéssel is vezeti a világbajnokságot

2017.04.24. 10:25

Kissé háttérbe szorult a MotoGP-futam vasárnap este a Clasico miatt, egybeesett a Real-Barca rangadó és az austini futam rajtja. Érdemes volt párhuzamosan követni, mert újabb remek versenyt futottak a motorosok.

Marc Marquez utolérhetetlen volt, bár egész sokáig csapattársa, Dani Pedrosa vezette a versenyt, megelőzte, és zsinórban ötödször nyert a texasi pályán. Ami egészen elképesztő rekord, ugyanis itt még csak ő nyert MGP-futamot: 2013-ban rendezték meg a versenyt először, itt szerezte első GP-győzelmét a legnagyobb kategóriában, és azóta megszakítás nélkül, mindig ő győzött.

A spanyol a pontversenyben is nagyot szakított, ugyanis 25 pontot hozott az első két futamot nyerő Maverick Vinalesen, aki korán elesett. Simán kicsúszott, bár maga sem értette, miért. Csapattársa, Valentino Rossi mögött haladt, és az olasz is kihasználta a botlást, második lett.

Volt egy kisebb csatája Johann Zarcóval, a francia előzni akarta, de úgy szúrt be neki, hogy fel kellett kapnia a motort, hogy ne ütközzenek. Rossi a manőverrel levágta az egyik gyors sikánt, amiért a felügyelők 0,3 másodperccel büntették. Ezt a végén adták hozzá az eredményéhez, de nem számított, mert Rossi ugyan csak két körrel a vége előtt előzte Pedrosát a második helyért, de 2,4 másodpercet rávert a célig.

A kilencszeres világbajnok kezet fogott Zarcóval a leintés után, de nem hagyta szó nélkül az esetet.

Nem oké (az előzése), mert két választásom volt, hogy lemegyek a bukótérbe, vagy hogy ütközünk. Azt mondták, ezzel előnyt szereztem, ami igaz is, úgyhogy a három tized nekem rendben van. Semmi problémám a felügyelőkkel, inkább Zarcóval. Nagyon gyors, nagyon jól vezet, nagyon sok van benne. De ez nem a Moto2, ha előzni akarsz, azt rendesen kell csinálni. Kicsit visszafogottabban

- mondta Rossi a leintés után. Szerinte Zarco túl későn indítja a manővereit, ez a gond.

Rossi egyébként csak a célban tudta meg, hogy büntették, csapata nem szólt neki, ami az olasz szerint remek döntés volt.

Zarco, aki idén jött föl a Moto2-ből, nem drámázott a történtek miatt.

Rossi nem volt túl gyors a kettes kanyarban, mert az egyesben hibázott. Megláttam a lehetőséget, és megpróbáltam, de aztán ő is elég gyors volt abban a kanyarban. Úgy döntöttem, megpróbálom, necces volt, a határon, de szerintem még belefért.

Rossi idei harmadik és két második helyével átvette a vezetést a vb-n, hat ponttal előzi az 50 pontos Vinalest, a harmadik Marqueznek 38 pontja van.

Két hét múlva Spanyol GP Jerezben.