Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

1. és 2. hely: tarolt Michelisz csapata Monzában

2017.05.13. 15:00

Nagyon jó időmérő után jöhetett az első TCR-futam Monzában, a két M1RA-pilóta ugyanis a második és harmadik helyekről indulhatott.

Remek rajt után Roberto Colciago az élre, Tassi Attila pedig a második helyre ugrott, kicsit össze is értek az első sikán előtt, de nem volt nagy gond, nem ütötték ki egymást. Innen eléggé egyben maradt a mezőnyt, Tassinak egy kört nagyon keményen kellett védekeznie a támadó audis Vervisch ellen, akit a második kör végén kiforgattak mögüle, ugyanúgy, ahogy a mezőny hátsó felét az első körben.

Ezután élen picit meg is lépett a két M1RA-Honda, leintésig csak az volt a dolguk, hogy hiba nélkül körözzenek. Colciagónak ez sikerült, Tassi viszont rontott egyet a kilencedik körben, így befért a két M1RA-pilóta közé Pepe Oriola a SEAT-tal, ám Tassi nem adta fel, és az utolsó körben visszatámadva visszavette a második helyét, vagyis a M1RA kettős győzelmet aratott, mögöttük Oriola lett a harmadik.

Ficza Ferencnek is jó versenye volt, ő a Zele Racing SEAT-jával az ötödik helyen ért célba, ám a futam után büntették egy levágásért, az így kapott +10 másodperccel pedig a 10. helyre esett vissza.

A dupla M1RA-sikerrel Colciago a második, Tassi harmadik az összetettben, csapatversenyben viszont 22 pont a M1Ra előnye a 132 ponttal álló Craft-Bamboo előtt.

A második futamot vasárnap rendezik, az 10.50-kor rajtol majd.