Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Michelisz futamgyőztes Thaiföldön, Tassi vezet összetettben

IMG 6708
2017.09.03. 09:58

Fontos volt a jó szereplés Michelisz Norbert csapatának, a M1RA-nak Thaiföldön, a TCR International Series első őszi versenyhétvégéjén, hiszen a majdnem két hónapos nyári szünet előtt nulla ponttal zárták az oscherslebeni versenyeket, így az egyéni versenyben elvesztették az első helyet, és csapatversenyben is sokat zárkóztak rájuk a riválisok. Ráadásul a burirami verseny előtti kedden kiderült, Roberto Colciago nem indulhat a még Németországban szenvedett bordasérülése miatt – ilyen felvezetés, és a villámgyors szervezés után minél jobb eredménnyel tették volna túl magukat a peches időszakon.

Colciago helyére maga Michelisz ült be, a másik állandó pilóta, Tassi Attila mellé pedig a 16 éves olasz Giacomo Altoét is nevezték – az időmérőn a 3., 5. és 7. helyeket szerezték meg, így közvetlenül egymás mögül indulhattak mindkét futamon.

A jó eredmény pedig meg is lett, mindkét futamon dupla dobogót ért el a M1RA – az elsőn Michelisz nyert, Tassi harmadik lett, a második, fordított rajtrácsos futamon pedig Giacomo Altoé szerzett dobogós helyet a M1RA-nak.

Ezzel az egyéni és a csapatversenyben is nagyon fontos pontokat szereztek, olyannyira, hogy Tassi ha csak két ponttal is, de átvette a vezetést összetettben, a csapatoknál pedig 93 pontos előnyt szedtek össze.

Az első futam remekül kezdődött a M1RA-nak, Michelisz az első kanyarban már második volt Mat'o Homola mögött, de Tassi is jól lépett előre, igaz, a futam közben folyamatosan harcban volt a 3-6. helyeken. Michelisz stabilan tartotta második helyét, egyszer megpróbálták Tassit behozni elé, de a kockázatos manőverből majdnem rosszul jöttek ki, így nem kísérleteztek ezzel újra.

A futam aztán drámai módon ért véget, az utolsó előtti, 13. körben Homola defekt miatt állt ki az élről, átadva az első helyet Michelisznek, majd nem sokkal később a már második helyen autózó Pepe Oriola kocsija állt meg a célegyenesben, így Tassi feljött a dobogóra. A két magyar pilóta között a 11. helyről induló Dusan Borkovic lett a második, de ennél is fontosabb, hogy a Thaiföldig az összetettben vezető Jean-Karl Vernay Micheliszék mögött zárt.

A második futam is jól alakult a magyar csapatnak, a rajt után Altoé azonnal a 2. volt, Tassi és Michelisz pedig a 4-5. helyekre ugrottak fel. Innen Michelisz védte a csapat jó eredményét – ahogy mindkét hungaroringi futamon, úgy most is pont Vernayt feltartva. A WTCC-pilóta az utolsó előtti körig remekül védekezett, akkor viszont elfüsölt a turbója, így kénytelen volt kiállni az ötödik helyről. Vernay innen már nem érte be Tassit, egyedül a plusz hely miatti plusz pontok miatt számított Michelisz kiesése. Előttük Tassi nem tudta megközelíteni a harmadik Stefano Cominit, se Altoé nem került közelebb a vezető, majd első TCR-futamgyőzelmét szerző Aurélien Panishoz.

A M1RA a dupla dobogó után Altoé révén még egy dobogós helyezést szerzett,

Tassi Attila újra átvette a vezetést összetettben, a csapatversenyben pedig döbbenetes, 93 pontos előnnyel lépett el a M1RA.

Mögöttük a Craft-Bamboo a második, míg Tassi előnye négy versennyel a szezon vége előtt 2 pont a második Vernay előtt, amagyarnak 179, Vernaynek 177 pontja van, de jól áll a thaiföldi fordulót sérülés miatt kihagyó Colciago is, 145 pontjával a negyedik, de csak 34 pontra van Tassi mögött.

A TCR International Series október 7-8-án Kínában folytatódik majd, a szezonzárót pedig az F1-idényzáróval együtt, november 26-27-én tartják majd Abu-Dzabiban.

A thaiföldi futamok végeredménye

Első futam

Második futam

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?