Teszten bukott, kórházba szállították Michelisz csapattársát

2017.09.09. 08:41

Balesetet szenvedett a Honda barcelonai WTCC-tesztjén Michelisz Norbert csapattársa, a korábbi F1-pilóta Tiago Monteiro, akit a hétvégéig kórházban tartanak megfigyelésre. A világbajnoki pontversenyt vezető portugál még szerdán bukott, a balesetről viszont csak péntek este, az MRI-vizsgált után adott hírt a Honda.

Monteiro az 1-es kanyarban törte össze a tesztautót nagy sebességnél, a pályamunkások segítségével tudták csak kiszedni az autóból, majd előbb a pálya orvosi központjába, utána egy közeli kórházba szállították. Monteiro végig eszméleténél volt, nem tört el semmije, de elővigyázatosságból napokig megfigyelés alatt tartják, ami azt mutatja, valóban hatalmas erejű lehetett az ütközés.

A portugál pilóta szerencsére jól van, Twitteren meg is osztott egy képet a kórházból.

A Honda-pilóták egy promóciós eseménnyel egybekötött tesztet tartottak a barcelonai versenypályán, ezen részt vett Michelisz Norbert is, de az F1-es Stoffel Vandoorne, a MotoGP-versenyző Cal Crutchlow és a World SuperBike-ban induló Stefan Bradl is jelen voltak.

A WTCC 2017-es szezonjából még négy versenyhétvége van hátra, legközelebb október 15-én, a kínai Ningbo versenypályán indulnak majd.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport