Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már vezet, de még mindig nem biztos Michelisz excsapattársának WTCR-indulása

2018.03.09. 14:31

Elég nagy a nyüzsgés március 8-9-én Monzában, ahol több WTCR-csapat tesztel egyszerre. Köztük van a Michelisz Norbertet foglalkoztató BRC Racing – Michelisz pénteken be is ül a Hyundaiba –, de ott van az új Honda Civiceket futtató Boutsen Ginion Racing is, amiben fél évvel a majdnem halálos kimenetelű balesete után újra versenyautóba ült Tiago Monteiro.

Michelisz tavalyi csapattársa csak az év elején vezethetett újra közúti autót a 2018 augusztusi balesete után, úgyhogy az, hogy márciusban élesben tesztel, nagy előrelépés, bár a tény, hogy a Boutsen Ginion vele tervezett a 2018-as szezonra, azt mutatja, hogy már korábban versenyre alkalmasnak nyilvánították.

"Remekül érzem magam igazából. Fizikailag egyáltalán nem okoz gondot a vezetés. Elsőre csak három kört tettem meg, ezeken is csak egy kicsit mentem rá a rázókövekre, hogy érezzem, van-e fájdalom a nyakamban van a vállaimban, de nem volt" – mondta a TouringCarTimes-nak. Monteiro őszintén beszélt arról is, hogy a balesetben megsérült szemei még nincsenek teljesen rendben – egy vérrög nyomta a szemidegeit az agyában –, és még komolyan dolgoznia kell a látásán, így a teszt is inkább arra szolgált, hogy felmérjék, min kell még dolgoznia, vagyis nem a kocsi, hanem saját fejlesztése volt a fő szempont.

A terv az, hogy az április 8-9-i marokkói futamokra készen legyen, de ha az orvosok szerint nem lesz 100 százalékos állapotban, akkor nem áll majd rajthoz, ez viszont szinte biztos, 

A 41 éves portugál a Honda 2018-as barcelonai szezonközi tesztjén csapódótt nagy sebességgel a szalagkorlátnak a pálya 1-es kanyarjában, miután fékhiba miatt nem tudott lassítani a célegyenes végén. Két hétig kórházban ápolták, végül ki kellett hagynia a túraautó-vb utolsó négy hétvégéjét.