Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrült szoros befutóval indult a 2018-as MotoGP-szezon

2018.03.18. 18:04

A 2017-es ezüstérmes Andrea Divizioso győzelmével, és egy hihetetlenül szoros befutóval indult a 2018-as MotoGP-szezon – a 31 éves olasz az utolsó kanyarokban maga mögött tudta tartani az agresszívan támadó címvédőt, Marc Márquezt, és megszerezte 10. MotoGP-futamgyőzelmét.

A katari versenyt Johann Zarco kezdte az élről, sokáig vezetett is a 22 körös futamon, de láthatóan feltartotta a mögötte egyre nagyobbra duzzadó sort. Végül nem is bírta a nagy nyomást a francia, akit öt körrel a vége előtt sorra hagytak le a riválisok. A legvégére a ducatis Divizioso és a hondás Márquez maradt az élen, a spanyol be is nézett az utolsó kanyarban Dovizioso mellé, de megelőzni nem tudta. Ha nem is fej-fej mellett értek be, de így is csak 27 ezred volt kettejük között a célvonalon.

Márquez egyébként hozta a szokott formáját, és az őrültnek tűnő, valójában iszonyat technikás előzéseket, Zarco mellett is így ment el.

A dobogó harmadik helyét Valentino Rossi szerezte meg, Zarco végül csak a nyolcadik lett.