Michelisz alatt kigyulladt az autó, de így is második az időmérőn

2018.04.07. 15:03

A lehető legrosszabb hírrel indult Michelisz Norbert számára a 2018-as WTCR-szezon Marokkóban: hiába volt nagyon gyors a magyar pilóta alatt a Hyundai, az időmérő felénél elszállt alatta a motor, kicsit ki is gyulladt a kocsi, így nem tudta befejezni az időmérőt, és az első versenyen is kérdéses, honnan tud majd rajtolni.

Michelisz a motorhiba ellenére is második helyen zárta az időmérőt, amin a Hyundai dominált, hiszen a világbajnok Thed Björk nyert, Michelisz lett a második, a magyar pilóta csapattársa, Gabriele Tarquini pedig a harmadik.

A reggeli eső után fokozatosan száradó pályán végül a TCR International Series tavalyi bajnoka, Jean-Karl Vernay lett a negyedik. A Zengő-pilóták végül a 22-23. helyen zárták az időmérőt, Szabó Zsolt volt a gyorsabb, 235 ezreddel verte Nagy Norbertet.

Michelisz kocsija a 40 perces időmérő 23. percében adta meg magát, először csak füstöt, majd a kocsi hátulájból feltörő lángokat lehetett látni. Az ismétlés alapján nem hangzott jól a technikai gond, valószínűleg elszállt a motor, de a csapat még nem közölt hivatalos információt, így azt sem tudni, hogy Michelisz rajthoz tud-e állni magyar idő szerint 18.00-tól az első futamon, és ha igen, honnan indulhat.

DaLieaIXcAAVYFt

Az időmérő után Michelisz bizakodott, még nem tudtak hozzányúlni az autóhoz, ezért ő sem tudott mit mondani a pontos problémáról videóüzenetében, de bízott benne, hogy megússzák motorcsere nélkül.

Később viszont kiderült, hogy a Hyundai Motorsport emberei azt tanácsolták a BRC Racingnek, hogy cseréljék ki a motort Michelisz autójában, aki így csak az utolsó, 25. helyről rajtolhat majd, de a vasárnapi két futamra teljesen új motorral készülhet majd.

Az első marokkói időmérő első tíz helyezettje:

  1. Thed Björk – Hyundai
  2. Michelisz Norbert – Hyundai*
  3. Gabriele Tarquini – Hyundai
  4. Jean-Karl Vernay – Audi
  5. Rob Huff – Volkswagen
  6. John Filippi – Cupra
  7. Esteban Guerrieri – Honda
  8. Gordon Shedden – Audi
  9. Mehdi Bennani – Volkswagen
  10. Yvan Muller – Hyundai

* Michelisz Norbert motorcsere miatt csak az utolsó helyről indulhat a szombati futamon.