Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levegőbe repült, majd ripityára tört a DTM-bajnok kocsija

2018.05.19. 14:33

Hatalmas balesetet úszott meg a címvédő DTM-bajnok René Rast, aki a lausitzringi első futamon bokott óriásit, meg is kellett szakítani a futamot. Szerencsére a német pilóta saját erőből ki tudott szállni a roncsból, amiből nem sok maradt.

Rast egy korábbi baleset miatti biztonsági autós újraindítás után koccant a pálya harmadik kanyarjának kijáratánál az audis márkatárs Loïc Duvallal, Rast alatt keresztbe állt az Audi, ahogy a fűre ért, ettől pedig felborult, a levegőbe repült és át is fordult. A landolás okozta a komoly károkat az épített borítású kocsinak, a szénszálas elemek ripityára törtek, a kocsi teteje el is tűnt.

Rast pár pillanat után a tető helyén kinyúlva, feltartott hüvelyujjal jelezte, hogy minden rendben, majd a kocsi maradványaiból is önerőből szállt ki, de elővigyázatosságból kórházba szállították.

A mentés idejére megszakították a futamot, amit végül Edoardo Mortara nyert Mercedesszel.