Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ön és közveszélyes volt, kitették a rali-vb-ről

2018.05.25. 14:14

A Portugál ralin elszenvedett hatalmas balesettel betelt a pohár a Citroënnél, és kirakták a rali-vb-n induló csapatból Kris Meeke-t. A csapat közleménye szerint a túl sok baleset jelentette biztonsági kockázat miatt hozták meg ezt a nehéz döntést, ami Meeke mellett a navigátor Paul Nagle-t is érinti.

A csapat kiemelte, hogy biztonsági elővigyázatosságról van szó, mielőtt még nagyobb baj történne, Meeke a gyári csapathoz történő 2017-es visszatérése óta ugyanis túl sok veszélyes balesetben volt benne. Ráadásul a 2017-es szezonban egy ralit ki is hagyott, miután elég gyengén kezdte a szezont –  a harmadik állomáson, Mexikóban ugyan nyert, de előtte Monte Carlóban kiesett, Svédországban csak 12. lett, majd Franciaországban, Argentínában és Olaszországban is kiesett, és Portugáliában is csak 18. helyen zárt, ezután küldték pihenőre.

A portugáliai baleset után Meeke-t hátfájdalmakkal szállították kórházba. A Citroën egyelőre nem közölte, hogy a következő fordulótól, a Szardínia-ralitól kezdve ki helyettesíti a vb-összetett nyolcadik helyén álló pilótát.