Lorenzo most már mindig nyer a Ducatival?

2018.06.17. 16:29

Két héten belül kétszer, egymás után nyert a MotoGP-ben Jorge Lorenzo, miközben előtte másfél éven át nem tudott győzni. A spanyol a ducatis váltása óta volt nyeretlen az előző, olaszországi nagydíjig, amire új, módosított formájú tankot kapott, és azonnal formába lendült.

Most vasárnap Barcelonában lett első, ha nem is akkora előnnyel, mint legutóbb, de nagyon magabiztosan. A pole-ból csak harmadikként kanyarodott, de a villámrajtos Iannonét Marc Marquez és ő is gyorsan megelőzte egy hiba miatt, aztán a címvédő mellett is elment a ducatis.

Csak Marquez tudta tartani a tempóját valamennyire, de a végére ő is több másodpercet kapott tőle, második lett. Valentino Rossinak újra összejött a dobogó, amit a másik Ducati-versenyző, Andrea Dovizioso bukása miatt szerezhetett meg.

Rossinak szokatlanul egyhangú versenye volt, csak Iannonét kellett megelőznie. Valószínűleg nem igazán bánja, mert csak négy pontot veszített Marquezzel szemben, és csupán 27-tel van lemaradva mögötte a bajnokságban, ami alig több mint egy győzelem.

Két hét múlva jön Assen, Rossi kedvenc pályája, ami a Ducatinak is nagyon fekszik, így kérdés, meg lehet-e fogni Lorenzót.

A háromszoros bajnokról azt gondolhatnánk, most hogy megvan az összhang a motorral, csapata orra elé tol egy többéves szerződés-hosszabbítást, csakhogy épp ellenkezőleg történt: Lorenzo a legutóbbi győzelme után aláírt a Hondához, mert az olaszok a gyenge szezonstartját látva nem ragaszkodtak hozzá.

Szarvashibának tűnik, Lorenzo biztosan gyors lesz a Hondával is, a Ducatihoz érkező Danilo Petrucci meg ugyan nagyon ügyes, de nem biztos, hogy világbajnok matéria.