Jenő
-3 °C
6 °C

Apja rángatta ki az égő kocsiból az autóversenyzőt

2018.06.21. 15:41

Mike Jones hétvégi NASCAR Late Model 100-versenye nem tartott sokáig, ugyanis csúnyán összetörte kocsiját, ami ki is gyulladt, ráadásul az üzemanyag is elkezdett szivárogni belőle. Hogy ne legyen nagy baj, Mike apja, egyben csapatfőnöke, Dean Jones átugrott a pálya belső ívét jelentő betonkorláton, és a kocsihoz rohant, hogy kimentse belőle fiát.

Dean Jones lélekjelenlétét jól mutatja, hogy miközben lángolt mellette a kocsi és az üzemanyag, még arra is volt türelme fia kimentése után, hogy behajoljon az autóba, és beindítsa a belső tűzoltórendszert is.

Jones 39-es kocsija a 83-as ellenféllel ütközött a virginiai South Boston versenypályán, mindketten megpördültek, majd Jones a falnak vágódott, ezután gyújtotta be egy szikra a szivárgó üzemanyagot.

Az eset után Dean Jones a RacingNews.co-nak beszélt az esetről:

Senki, még a kisded Jézus sem tudott volna megállítani, hogy kimentsem a fiam az égő autóból.

A verseny június 16-án, szombaton, egy nappal apák napja előtt volt, így Mike Jones duplán mondott köszönetet apjának, aki 16 évvel korábban a baseballpályán is azonnal átugrott a kerítésen, és pályára rohant, ha a fiával történt valami.

A late model-sorozatok alsóbb osztályú versenyek, ahol általában friss technikával, de még nem olyan erős mezőnyben versenyezhetnek a tehetségek, a NASCAR esetében lényegében ez a rendes sorozat regionális szintű előszobája.

via Jalopnik

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?