Ágnes
-5 °C
2 °C

Propellerként pörgött a levegőben az indycaros kocsi

2018.08.19. 20:53

Hatalmas baleset történt az IndyCar Series 14. futamán, a pennsylvaniai Long Pondban, a Pocono Racewayen. A 29 éves kanadai autóversenyző, Robert Wickens szenvedett súlyos balesetet.

A versenyt éppen újraindították az első körben történt ütközés miatt. Wickens jobb első kereke ért hozzá a mellette haladó Ryan Hunter-Reay kerekéhez, aki szintén kipördült és a falnak csapódott. Az ő kocsijából se sok maradt

A kanadai ennél sokkal rosszabbul járt. Felperdült és a fal menti kerítésnek ütközött, amitől úgy pörgött a levegőben, mint egy propeller. Szinte semmi nem maradt az autójából, csak a pilótafülke.

Jelenleg annyit lehet tudni, hogy kivették a kocsijából és elvitték a mentők helikopterrel. Amint megtudunk valamit az állapotáról, frissítjük a cikket.

Wickens szinte minden autóosztályt kipróbált, még a Forma-1-hez is közel került, 2011-ben a Marussia tesztpilótája volt, 2017 júniusában csatlakozott az IndyCarhoz.

A legfrissebb hírek szerint, amelyet Curt Cavens, az IndyCar főorvosa mondott, Wickens magánál volt mikor bevitték a pályakórházba és amikor továbbszállították, akkor is. Még a vizsgálatok tartanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!