Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Propellerként pörgött a levegőben az indycaros kocsi

2018.08.19. 20:53

Hatalmas baleset történt az IndyCar Series 14. futamán, a pennsylvaniai Long Pondban, a Pocono Racewayen. A 29 éves kanadai autóversenyző, Robert Wickens szenvedett súlyos balesetet.

A versenyt éppen újraindították az első körben történt ütközés miatt. Wickens jobb első kereke ért hozzá a mellette haladó Ryan Hunter-Reay kerekéhez, aki szintén kipördült és a falnak csapódott. Az ő kocsijából se sok maradt

A kanadai ennél sokkal rosszabbul járt. Felperdült és a fal menti kerítésnek ütközött, amitől úgy pörgött a levegőben, mint egy propeller. Szinte semmi nem maradt az autójából, csak a pilótafülke.

Jelenleg annyit lehet tudni, hogy kivették a kocsijából és elvitték a mentők helikopterrel. Amint megtudunk valamit az állapotáról, frissítjük a cikket.

Wickens szinte minden autóosztályt kipróbált, még a Forma-1-hez is közel került, 2011-ben a Marussia tesztpilótája volt, 2017 júniusában csatlakozott az IndyCarhoz.

A legfrissebb hírek szerint, amelyet Curt Cavens, az IndyCar főorvosa mondott, Wickens magánál volt mikor bevitték a pályakórházba és amikor továbbszállították, akkor is. Még a vizsgálatok tartanak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?