Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Elmosta az ítéletidő a MotoGP brit futamát, 38 év után töröltek versenyt

2018.08.26. 17:17

Miután a szervezők előre látták, hogy vasárnap komoly eső nehezítheti meg a MotoGP silverstone-i futamainak megrendezését, a két betétfutam, a Moto3 és a Moto2 versenye elé, magyar idő szerint 12.30-ra hozták előre a vasárnapi MotoGP-versenyt, hátha így meg tudják tartani azt.

Az eső viszont sehogy nem akart csillapodni, így folyamatos halasztás mellett, végül 4,5 órás várakozás után a promóter Dorna közölte a csapatokkal, hogy törlik a 2018-as brit versenyt, mert a túl nagy eső miatt nem lenne biztonságos a pályára engedni a versenyzőket.

Utoljára 1980-ban töröltek MotoGP-futamot, akkor az osztrák versenyt nem tudták megtartani havazás miatt, bár a 2011-es malajziai GP is kikerült a hivatalos statisztikákból, az Marco Simoncelli halálos balesete miatt.

A silverstone-i pole Jorge Lorenzóé lett volna.

A törölt futam miatt változatlan az összetett állása, Marc Márquez 59 ponttal vezet Valentino Rossi előtt. A szezonból még hét verseny van, folytatás szeptember 9-én San Marinóban.

DlhQ3v1WwAEtvjR

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?