Olivér
5 °C
8 °C

Márquez a szemében egy apró kaviccsal fejezte be az időmérőt

2018.09.09. 09:11

Marc Márquez a San Marinó-i időmérő végén elszenvedett bukás miatt csak az ötödik helyről indulhat majd a vasárnap 14.00-kor rajtoló MotoGP-futamon, de az esés után elmondta a spanyol világbajnok, hogy nem csak maga a kicsúszás, hanem egy, a szemébe kerülő kavicsdarab is nehezítette a dolgát az utolsó percekben.

Nem kifogás, de amikor elestem, felnyílt a plexi. Annyira siettem utána, hogy átüljek a másik motoromra, hogy nem volt időm kitisztítani a szemem, amibe belement egy kis darab kavics. Nehéz volt utána koncentrálnom, mert csak az időmérő után tudtam kimosni a szemem, a kődarab is akkor jött csak ki belőle. Éreztem előtte, hogy valami nem oké, de csak arra gondoltam, hogy hol a másik motor, hol a másik motor

idézi az Autosport Márquezt.

Közben előkerült a videó a bukásról és az utána következő pillanatokról, ezen jól látszik, hogy Márquez tényleg minimális gondolkodás nélkül látja át a helyzetét, és ahogy felpattant az esés után, sprintelni kezd, hogy visszaérjen a garázsba és felüljön a másik motorra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?