Még a versenyigazgató is lekapta a fejét az F2-rajtbalesetnél

2018.11.24. 18:38

Charlie Whiting a Forma-1 versenyigazgatójaként ismerős mindenkinek, de minden versenyhétvégén ő indítja és felügyeli az F1 mellett az F2 és a GP3 versenyeit is, vagyis bőven van elfoglaltsága. A szombati abu-dzabi F2-futam viszont a szokottnál is jobban beleéghet az emlékezetébe, ugyanis a rajtnál kicsit ő is frászt kapott egy ütközésnél, és az irányítópult mögé guggolt, nehogy eltalálja a törmelék.

A rajtnál valahogy mindkét DAMS-pilóta beragadt, a mezőny közepén Alex Albon, előrébb pedig a harmadik helyről induló Nicholas Latifi kocsija nem indult el a rajtnál. Őt találta el aztán Arjun Maini, az ütközés után pedig a két kocsiról elrepülő törmelékek pont a versenyigazgató fülkéje felé szálltak, emiatt riadt meg Whiting.

Végül sem neki, sem a kocsiból elég lassan kiszálló Latifinek nem lett baja – amíg a roncsot eltakarították a célegyenesből, a mezőny a biztonsági autót követve a boxutcán áthaladva körözött.

A futamot végül az ART Grand Prix versenyzője, George Russell nyerte, aki ezzel a bajnoki címet is megszerezte, vagyis nem rossz ajánlólevéllel mehet majd 2019-ben a Williamshez az F1-be.