Loeb Michelisz márkatársa lett

2018.12.13. 14:12

Először versenyez majd nem a PSA, vagyis a Citroën, Peugeot konszernhez tartozó raliautóval a kilencszeres ralivilágbajnok Sébastien Loeb, aki a 2019-es szezonban Hyundai i20 Coupe WRC-vel tér vissza a vb-mezőnybe. A francia csapattársa Dani Sordo lesz, már abból a szempontból, hogy ketten osztoznak az egyik kocsin, a teljes szezonra Thierry Neuville és Andreas Mikkelsen lesz a Hyundai két pilótája.

Loeb 2004-12 között kilenc vb-címet nyert a Citroënnel, majd ralikorsszozni kezdett, indult a Dakaron, saját csapatában a GT-világbajnokságon és két évre a túraautó-világbajnokságra is benevezett.

2018-ban három ralin is indult két év kihagyás után, Spanyolországban nyerni is tudott (három év után volt az az első raligyőzelme), 2019-ben pedig visszatér, bár nem teljes szezonra – hat ralit vállal a tizennégyből, de így is összecsaphat párszor a távozása óta WRC-egyeduralkodó, 2013 óta hatszoros világbajnok Sébastien Ogier-val. Sordo a maradék 8 ralin vezet majd.

A Hyundaijal 2020-ra is leszerződő Loeb kezdi majd az idényt, a januári Monte Carlo és a februári svéd ralin is ő vezet majd, Sordo szezonja márciusban, Mexikóban indul majd.  • Hírek
  • Lakáshitel