F2: Mick Schumacher 18. helyről indulva 4.

2019.06.30. 12:01

A szokottnál is izgalmasabbra sikerült a Forma-2 ausztriai sprintversenye, köszönhetően a rengeteg előzésnek – a nagy hajrázásban élen járt a hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Shucmacher is, aki a 18. helyről indulva végül a 4. helyen zárt, hajszállal lemaradva a dobogóról.

A futamon sokáig a szombati győztes Macusita Nobohuru carlinos csapattársa, Louis Delétraz vezetett, ám kicsivel 28 körös verseny felén túl fékhiba miatt nagy sebességgel csapódott a gumifalba a célegyenes végén.

A baleset miatt érkező biztonsági autó még jobban összerázta a mezőnyt, így az utolsó körök még több előzés jött. Végül Sérgio Sette Câmara örülhetett, aki Luca Ghiotto előtt nyert, a harmadik helyen pedig az összetett pontversenyt vezető Nyck de Vries ért célba, minimális különbséggel előzve a mezőny végéről előretörő Schumachert.

Schumacher a negyedik hellyel is eddigi legjobbját hozta össze a Forma-2-ben, ahol hat versenyhétvége és összesen 12 futam után 22 pontot szerezve a 14.

Michael Schumacher fia tavaly a szezon második felére békélt meg a Forma-3-as autóval, olyannyira, hogy az utolsó 15 versenyből (egy versenyhétvége három futamból áll) hetet megnyert, és még további négy dobogós helyet szerzett, ezzel pedig megnyerte a Forma-3 Európa-bajnokságot.

A Forma-2-es szezon Silverstone-ban folytatódik, a mezőnyre azzal együtt még hat helyszín vár, köztük a Hungaroring.

Az F2-es futam közben azt is bejelentették, hogy Mick Schumacher egy 2004-es Ferrari F2004-gyel, vagyis apja világbajnok kocsijával tart majd bemutatót a Hockenheimringen a Német Nagydíj alatt.