WTCR: a címvédő nem a győzelemért, hanem Micheliszért megy

2019.09.26. 08:37

Három versenyhétvége, összesen 9 futam van hátra a WTCR, azaz a túraautó-világkupa idei szezonjából, és a hajrát az első helyről kezdi meg Michelisz Norbert, aki innentől már nyíltan teljes támogatást élvezhet a Hyundaion belül.

Legalábbis erre utalnak a Michelisz mögött második legjobb hyundaios Gabriele Tarquini szavai, a tavalyi címvédő ugyanis arról beszélt a WTCR honlapjának, hogy bár még van matematikai esélye a címvédésre, már nem a számolgatással foglalkozik, hanem azért küzd, hogy Michelisz csapaton belül tartsa a bajnoki címet.

Túl messze vagyok, úgyhogy kész vagyok [Michelisz] Norbit segíteni minden körülmények között. Tavaly ugyan végig én voltam előrébb a bajnokságban, de mindig nagyon kicsi volt köztünk a különbség, kivéve a szezon utolsó két futamán Macaón, amikorra eldőlt, hogy Norbi nem lehet bajnok. De fantasztikus munkát végzett, rengeteget segített, és most rajtam a sor, hogy visszaadjam ezt neki

– mondta az olasz pilóta a WTCR-nek.

Azt is kifejtette, hogy mivel Michelisz elég rutinos pilóta, nem lesz nagy szüksége segítségre a pályán kívül, a versenyek közben viszont Tarquini vagy helyátadással, vagy Michelisz pozíciójának védésével tesz majd a csapattárs sikeréért. Az olasz így tett Kínában is, ahol futamgyőzelmet engedett át Michelisznek utóbbi bajnoki címe reményében.

Bár Michelisz még nem beszél a bajnoki esélyekről, sőt, realista helyett talán kicsit túl pesszimistán is látja helyzetét, azt azért elismerte, hogy minden segítség jól jön, főleg a nagyon tapasztalt Tarquinitől, akivel egyrészt közeli viszonyban vannak, másrészt még mindig nagyon sokat tud tőle tanulni, mind versenyzésben, mind a pályán kívüli dolgok menedzselésében.

Kilenc futammal a szezon vége előtt Michelisz 246 ponttal vezeti a bajnokságot, mögötte a 231 pontos Esteban Guerrieri, majd a 230 pontos Yvan Muller következik, míg a negyedik helyen a 208 pontos Thed Björk áll – az ötödik Mikel Azcona már nagyobb különbséggel, 187 ponttal következik. A WTCR szezonja Japánban, a megrövidített szuzukai pályán folytatódik majd október 25-27 között.