Óriásit hibázott a Forma-E versenyigazgatója

2019.11.23. 14:13

Remekül kezdték a britek az az elektromos formaautós széria, a Forma-E 2019-20-as szezonját, hiszen pénteken Sam Bird, szombaton pedig Alexanders Sims nyerte a sorozat futamát, utóbbi ezzel át is vette a vezetést az összetettben a nyitó hétvége után. A szombati futam viszont nem Sims remek vezetése, hanem a versenyigazgatóság elég nagy, de szerencsés végkimenetelű hibája miatt lesz emlékezetes.

10 perc volt még hátra a futamból, amikor a pályabírók még javában dolgoztak Robin Frjinjs autójának mentésén, a kocsit épp akkor emelte csak magasba a darus kocsi, több pályabíró is a pályán állva terelgette azt, amikor a versenyigazgatóság nagyot hibázva kihívta a biztonsági autót, és zöld zászlót lengetve újra engedte a versenyzést a mezőny többi tagjának.

Szerencsére a mentés jóval arrébb volt, így hiába kapcsolt rá a safety car távozásával mindenki, nem lett baj, sőt, mire Frinjs kiesésének helyére ért a mezőny, a versenyigazgatóság gyorsan kapcsolt, és az egész pályára érvényes sárga zászlós figyelmeztetéssel korlátozták a versenytempót, így nem lett baj, ám a hibából akár nagyobb baj is lehetett volna.

Bird, aki pénteken és szombaton is megnyerte az időmérőt, lényegében rajt-célg győzelmet aratott Szaúd-Arábiában, és a futamgyőzelemmel, illetve a két pole pozícióval vezeti a 14 futamból álló, július végéig tartó bajnokságot.