Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Oláh Gyárfás is elkapta a koronavírust, karanténba vonult

2020.10.27. 14:43
Pozitív lett a koronavírustesztje Oláh Gyárfásnak, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnökének. A sportvezetőnek enyhe tünetei vannak és szombat óta házi karanténban van – írja az MTI.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) off-road bizottságának elnöke, a Motorsport Világtanács (WMSC) üléseinek magyar résztvevője kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy elkapta a fertőzést, a kontaktkutatás eredménye szerint szinte biztosan családtagtól.

Oláh Gyárfás jelezte, másfél héttel ezelőtt a túraautó-világkupa és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóján, a Hungaroringen negatív teszt birtokában és „a legnagyobb odafigyelés mellett” vett részt, a múlt pénteken elvégzett tesztje viszont pozitív lett.

Sajnos az idén a fenti előzmények miatt nem tudok részt venni a II. ERC Rally Hungary sajtótájékoztatóján, melyet Szabó Tünde sportért felelős államtitkár asszonnyal és Kovács Ferenccel, Nyíregyháza polgármesterével tartottunk meg az elmúlt két évben, de bízom benne, hogy a versenyen már személyesen ott lehetek, és fogadhatom a magyar versenyzőket, valamint a neves külföldi mezőnyt

– írta a Facebookon a sportvezető. Hozzátette, hogy az elmúlt években szinte minden autósportos eseményen igyekezett ott lenni, de „a vírus mindannyiunkra veszélyt jelent, így most a gyógyulás a fő szempont.”

Magyarország jól védekezik a vírussal szemben, remélem, az én szervezetem is erős, így majd veletek együtt nézhetem a versenyt, és drukkolhatok a zempléni gyorsaságikon a magyaroknak

– fogalmazott Oláh Gyárfás, utalva a jövő hétvégén Nyíregyházán és környékén sorra kerülő rali Európa-bajnoki futamra.