Vissza a rovatcímlapra PH Sport - Evezés
Belföld Külföld Európai Unió Tech Gazdaság Bulvár Vélemény Sport Kult Lapcsalád
h i r d e t é s
Percről percre
Cikkek
Eredmények
Program
Éremtáblázat
Magyarok
Magyar érmesek
Képek
Esélyek
Történelem
Helyszínek
Olimpikonnaplók
 
Dopping

1. USA 35 39 28 102
2. CHN 32 17 14 63
3. RUS 27 27 38 92
4. AUS 17 16 16 49
5. JPN 16 9 12 37
6. GER 14 16 18 48
7. FRA 11 9 13 33
8. ITA 10 11 11 32
9. KOR 9 12 9 30
10. GBR 9 9 12 30
  ...
13. HUN 8 6 3 17


 
Evezés
női   egypárevezős | kormányos nélküli kettes | kétpárevezős | négypárevezős | nyolcas | könnyűsúlyú kétpárevezős

férfi   egypárevezős | kormányos nélküli kettes | kétpárevezős | kormányos nélküli négyes | négypárevezős | nyolcas | könnyűsúlyú kétpárevezős | könnyűsúlyú kormányos nélküli négyes

A többi sportág:

08.26. 10:28 | Dopping miatt vették el a bronzérmet az ukrán evezősöktől
Elvették az ukrán női könnyűsúlyú evezős négyes vasárnap szerzett bronzérmét, miután a kvartett egyik tagjának doppingtesztje pozitív eredményt hozott. Olena Olefirenko vizeletében tiltott serkentőszereket mutattak ki, így a verseny harmadik helyzettje, és ezzel a bronz nyertese az ausztrál négyes lett.

08.25. 12:49 | Taxiban felejtett ezüstérem
Kis híján megfosztotta magát olimpiai ezüstérmétől Simon Diederik, a holland férfi evezősnyolcas tagja - az olimpikon egy taxiban hagyta a medált, amely azonban később meglett.

Diederik hétfőn este hagyta el a második helyért járó "jutalmát", majd mikor ezt észrevette, azonnal bejelentést tett. A szervezők értesítették az akkor munkában lévő mintegy ötezer taxist, így az érem rövidesen visszakerült jogos tulajdonosához. A szervezők közölték: a becsületes taxist jutalomban részesítik.

08.23. 15:25 | Ki akarták dobni a hajóból
Mérgükben kis híján kidobták a csónakból társai Sally Robbinst, akinek fáradtsága miatt az ausztrál csapat utolsó lett a női nyolcas evezősverseny vasárnapi döntőjében. "Nem válaszoltam, mert nem tudtam, mit mondjak. Le voltam sújtva" - közölte az érintett, majd hozzátette: a többiek nem beszéltek vele a küzdelem óta. A 2000 méteres döntőn az ausztrálok 10 másodperc hátránnyal értek célba, miután az utolsó 400 méteren Robbins elalélva hátradőlt, és nem volt képes tovább lapátolni. Az evezős kimerültséggel magyarázta furcsa magatartását: "hirtelen rám tört a fáradtság, és mozdulni se tudtam. Olyan volt, mint amikor falnak ütközik az ember." Az ausztrál Daily Telegraph napilap kemény bírálattal illette a 23 éves sportolót: mint írta, Robbins a legnagyobb sportbűnt követte el azzal, hogy feladta a versenyt. (MTI)

08.22. 10:05 | Román címvédés és amerikai diadal a nyolcas evezősöknél
Románia címvédő női nyolcasa sorozatban harmadszor szerzett olimpiai aranyérmet, az egyik evezős, Elisabetha Lipa-Oleniuc ezzel pályafutása ötödik ötkarikás aranyérmét gyűjtötte be. A döntő futamban az Egyesült Államok női nyolcasa lett a második, míg bronzérmesek a hollandok evezősei lettek. Az athéni játékok utolsó evezős döntőjében, a férfi nyolcasok versenyében az Egyesült Államok csapata diadalmaskodott. Az amerikaiak győzelme nagy meglepetés, hiszen a 2002-es és 2003-as világbajnok, toronymagas esélyes kanadaiakat is megelőzve lettek elsők, és 40 év szünet után állhattak ismét a dobogó legmagasabb fokára ebben a számban. A kanadaiak végül csupán az ötödik helyen értek a célba, ezüstöt a holland hajó, bronzot az ausztrál legénység szerzett. (MTI)

08.22. 09:28 | Német uralom női négypárevezősben, orosz siker a férfiaknál
A nőknél a németek, a férfiaknál pedig az oroszok csapata nyerte a négypárevezősök küzdelmét az athéni olimpián. A hölgyek versenyében a szakemberek előzetesen a briteket tartották esélyesnek arra, hogy megszorítsák, illetve megverjék a számot másfél évtizede uraló németeket, de a szigetországiak végül csak az ezüstéremet szerezték meg, és nem is igazán voltak versenyben az első helyért. Németország 1988 óta - amióta a szám szerepel az ötkarikás játékok műsorán - mindig győzött a női négypárok között. (MTI)

08.22. 09:01 | Ötödikek könnyűsúlyú kétpárevezőseink
Az éremre is esélyesnek tartott Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység az ötödik helyen végzett a vasárnap reggeli döntőben. A váci, ferencvárosi páros ezzel a magyar evezőscsapat egyetlen pontszerzője lett. tovább »

08.22. 08:49 | Román címvédés női könnyűsúlyú kétpárevezősben
A román Constanta Burcica, Angela Alupei duó remek hajrával megnyerte a női könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyét az athéni olimpián, és ezzel megvédte címét. Burcica sorozatban harmadszor győzött ebben a számban az ötkarikás játékokon, 1996-ban egy másik partnerrel állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Második helyezett a német Daniela Reimer, Claudia Blasberg duó, bronzérmes a holland Kirsten Van Der Kolk és Marit Van Eupen. Férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesben a dán kvartett diadalmaskodott izgalmas finist követően, a csapat az ország első aranyérmét szerezte az idei játékokon. Ezüstöt szerzett az ausztrál Glen Loftus, Anthony Edwards, Ben Cureton, Simon Burgess négyes, míg a dobogó alsó fokára az olasz Lorenzo Bertini, Catello Amarante, Salvatore Amitrano, Bruno Mascarenhas kvartette állhatott. (MTI)

08.22. 08:02 | Ötödik Varga és Hirling a könnyűsúlyú kétpárevezősöknél
A Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyûsúlyú kétpárevezõs a pontszerzõ ötödik helyen végzett az athéni olimpián. A szám döntõjét a lengyel Robert Sycz, Tomasz Kucharski duó nyerte, amely ezzel megvédte címét.

Úgy tűnt, a magyar egység azt a taktikát választja, hogy az első ezer méteren csak tartja a távolságot az élmezőnnyel - mert ekkor a negyedik-hatodik helyen eveztek Vargáék - és majd a második kilométeren erősítenek bele. Nem sikerült azonban az újítás és a dán evezősöket megelőzve az ötödik helyre ért be az alig egy éve együtt versenyző kettős.

A döntő színvonalára jellemző, hogy az első és a hatodik között négy másodperc volt a különbség.

08.21. 11:25 | Tizenötödik a Remsei, Stift duó
A tizenötödik helyen végzett a Remsei Mónika, Stift Edit könnyűsúlyú kétpárevezős egység az athéni olimpián. A magyar duó a C-döntőben a japán és a kubai hajó mögött harmadikként ért a célba a 2000 méteres táv végén. A duó a várakozástól kissé elmaradva a B helyett a C-döntőbe kvalifikálta magát az előcsatározások során, így a legjobb esetben is csak a 13. helyen végezhetett volna. A rajt után nem sokkal azonban kiderült, hogy a magyaroknak nincs esélyük a győzelemre, a japán kettős ugyanis magabiztosan haladt az élen, sőt 1500 méterig a kubai és a mexikói páros is előttük evezett. Az utolsó 500-on azután Remsei és Stift egy hellyel előrébb tudott lépni. A magyar csapatból utolsóként a Varga Tamás, Hirling Zsolt kettős száll vízre, amely vasárnap a könnyűsúlyú kétpár A-döntőjében szerepel. (MTI)

08.21. 10:40 | Brit címvédés férfi kormányos nélküli négyesben
Matthew Pinsent pályafutása negyedik olimpiai aranyérmét szerezte, amikor a brit férfi kormányos nélküli négyes legyőzte a világbajnok kanadai hajót minden idők egyik legszorosabb olimpiai evezős versenyében, a sportág hetedik, egyben utolsó szombati fináléjában. Sydneyben ugyancsak a britek győztek, de az akkori csapatból ezúttal hiányzott az ötszörös olimpiai bajnokként visszavonult Steve Redgrave, valamint Tim Foster. Pinsent mellett így James Cracknell ismételt. Az első két hajó között mindössz 8 századmásodperc volt a különbség a célban. A bronzérmet az olaszok vehették át.

08.21. 09:41 | Új-zélandi és francia aranyérem kétpárevezésben
Az Evers-Swindell új-zélandi ikerpár, Georgina és Caroline nyerte a női kétpárevezősök olimpiai versenyét a szkiníaszi pályán. A toronymagasan esélyes, tavaly és azelőtt is világbajnok duó, a rajt után az élre állt, és magabiztosan haladt elöl, a végén azonban váratlanul nagy vetélytársa akadt, a Peggy Waleska, Britta Oppelt német kettős ugyanis remekül hajrázott, és csupán fél hajóval kapott ki. A bronzérmet a Sarah Winckless, Elise Laverick brit kettős harcolta ki. A férfiak döntőjében is az esélyes győzött, a világbajnok Sebastien Vieilledent, Adrien Hardy francia páros taktikus versenyzéssel végzett az élen, megelőzve a címvédő Luka Spik, Iztok Cop szlovén és a Rossano Galtarossa, Alessio Sartori vb-ezüstérmes kettőst. Ebben a döntőben a szokásostól eltérően hét hajó szerepelt, ugyanis az egyik középdöntős futamban az amerikaiak és norvégok századmásodpercre azonos időt értek el, és a versenybizottság úgy döntött, hogy mindkét csapatot harmadiknak, azaz továbbjutónak nyilvánítja. A B-fináléban így öt egység - közte a Bencsik Gábor, Haller Ákos duó - versenyzett. A magyar kettős negyedik, összesítésben pedig tizenegyedik lett. (MTI)

08.21. 08:52 | Román és ausztrál siker kormányos nélküli kettesben
A Georgeta Damian, Viorica Susanu román duó nyerte a női kormányos nélküli kettesek versenyét az athéni olimpián. Az idén veretlen páros 500 méter után állt az élre, és magabiztosan végzett az élen, megelőzve a Katherine Grainger, Cath Bishop világbajnok brit, valamint a Julija Bicsik, Natalija Helah fehérorosz kettőst. Georgeta Damian négy éve is aranyérmet szerzett, akkor Doina Ignat volt a párja. A férfiak ugyanezen versenyszámában ausztrál siker született az aktuális világbajnok Drew Ginn, James Tomkins kettős révén. Utóbbi evezős Sydneyben bronzérmet szerzett Matthew Longgal. Másodikként a Sinisa Skelin, Niksa Skelin horvát, harmadikként a Donovan Cech, Ramon Di Clemente dél-afrikai duó ért a célba. (MTI)

08.21. 08:46 | Német és norvég győzelem egypárevezésben
A német Katrin Rutschow-Stomporowski nyerte az athéni olimpia evezős versenyeinek első aranyérmét. Sydney bronzérmese 500 méter megtétele után állt az élre a női egypárevezősök hatfős döntőjében, és előnyét a 2000 méteres táv végéig megőrizte. A második helyen a kétszeres ötkarikás győztes, címvédő fehérorosz Jekatyerina Karsten, a harmadikon a négy éve ezüstérmes, aktuális világbajnok Rumjana Nejkova ért a célba. A férfiak között a Sydneyben még kétpárban ezüstérmes Olaf Tufte győzött. A 2003-as világbajnok norvég evezős, aki hazája első olimpiai diadalát aratta ebben a számban, az utolsó 500 méteren előzte meg az észt Jueri Jaansont. A bronzérem a Tuftéhoz hasonlóan jól hajrázó bolgár Ivo Janakijevnek jutott. (MTI)

08.19. 10:26 | A 11. helyen zárt a Bencsik, Haller páros
A Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpárevezős egység a negyedik helyen végzett a szám csütörtöki B-döntőjében, így összesítésben a 11. lett az athéni olimpián. Az A-fináléban a hagyományoktól eltérően hét hajó szerepel, a "kisdöntőben" öt duó indult. A szakvezetés előzetesen a fináléba, azaz az első hat közé várta a magyar párost.

08.19. 08:58 | Döntős a Varga, Hirling könnyűsúlyú kétpárevezős egység
Bejutott a döntőbe a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység az athéni olimpián, miután a második helyen végzett középdöntős futamában. A magyar duó - amely így már biztos pontszerző - vasárnap száll vízre a fináléban. tovább »

08.18. 09:34 | Az evezősök szövetségi kapitánya ugyanúgy döntene
"Őszintén szólva el vagyok keseredve, mindenképpen szerettem volna, ha fináléba jutnak a fiúk" - mondta Melis Zoltán szövetségi kapitány, miután nem jutott az A döntőbe a Bencsik és Haller kettős. "Tény, hogy ma nem mentek olyan jól, mint a keddi reményfutamban, rosszul kezdtek, kissé fásultan mozogtak, s aztán már esélyük sem volt behozni az élbolyt." A párossal szemben előzetesen a döntőbe jutást tűzte ki célul a szakvezetés, s mivel ez nem sikerült, felmerül a kérdés, vajon szerencsés volt-e közvetlenül az olimpia előtt "szétszedni" a Haller, Pető kettőst.

"A történtek ismeretében is ugyanúgy döntenék, hiszen a korábban sikert sikerre halmozó duóban már nem égett megfelelően a tűz, mindenképpen frissítésre volt szükség. Sajnálom, hogy az újjáalakult egység nem volt képes jobb eredményre" - jegyezte meg a szövetségi kapitány.

08.18. 09:17 | Kiesett a Bencsik és Haller kettős
Nem jutott az A-döntőbe Bencsik Gábor és Haller Ákos férfi kétpár evezős. A kettős az előfutamban az ötödik helyen végzett, így csak a 7-12. helyért folyó B-döntőbe jutott be.

08.18. 09:15 | Félidőben a hatodik Bencsik és Haller
Bencsik Gábor és Haller Ákos a hatodik helyen áll ezer méternél.

08.18. 09:11 | Most küzd Haller és Bencsik
Az egyes pályán a döntőbe jutásért küzd Bencsik Gábor és Haller Ákos.

08.18. 09:07 | Kizárták a kanadai evezősöket
A kanadai férfi evezőpárost kizárták az előfutamok után, mert hajójukkal elhagyták saját pályájukat. Ezzel pedig a dél-afrikai páros elé hajóztak, és nekik ütközve megállították őket. A negyedik helyen végzett afrikai kettős így a harmadik helyen továbbjutott a döntőbe.

08.17. 15:48 | A Varga, Hirling kettős is középdöntős
A Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpár után a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység is bejutott a középdöntőbe az athéni olimpián, miután megnyerte reményfutamát. A magyar duó csütörtökön küzdhet majd a fináléba, azaz a legjobb hatba kerülésért. (MTI)

08.17. 15:04 | Kiesett a Remsei és Stift páros
Remsei Mónika és Stift Edit negyedik helyen végzett a kétpárevezősök reményfutamában. A továbbjutást jelentő harmadik helyezett spanyoloktól két hajóhosszal maradtak le.

08.17. 14:52 | Haller és Bencsik nyerte a reményfutamot
Kiábrándító elsõ menetük után ezúttal pompás versenyzéssel nyerte reményfutamát az evezõs Haller Ákos és Bencsik Gábor a kétpárevezősök között. Óvatos kezdés után 1500 méternél otthagyták a mezõnyt és fél hajóhosszal nyertek a végén.

08.17. 14:51 | Haller és Bencsik remekül hajrázik
Óriási finisbe kezdett a magyar evezős páros, ebből még bármi is lehet.

08.17. 14:47 | Haller és Bencsik ezer méternél harmadik
Az utolsó továbbjutó féltávnál helyen állt a magyar páros, de szorosan mögöttük még két páros hajt a pozícióra.

08.17. 14:45 | Mindjárt indul Haller és Bencsik
Rövidesen kezdõdik a kétpárevezős Haller Ákos, Bencsik Gábor páros reményfutama evezésben. Az előfutamban saját futamukban az ötödik helyen végeztek Hallerék.

08.17. 08:40 | Ismét közbeszól az erős szél
A szervezők remélik, hogy az erős szél alábbhagy. Az előrejelzések szerint kedd délután jobb idő lesz, így az evezős számokat elhalasztják addig. Tegnap reggel sem tartották meg a reményfutamokat, a tervek szerint ma délután fél háromkor pótolják be azokat. Magyar induló is lesz a futamon, a Haller-Bencsik páros küzd a továbbjutásért.

08.16. 13:31 | A szél miatt halasztják az evezést
Az evezés reményfutamait kedden tartják meg, miután az erős szél miatt hétfőn nem verenyezhettek. Az előzetesen kihirdetett programhoz képest azonban hat órával később kezdődnek a futamok.

08.15. 11:09 | Törölték a hétfői evezős versenyeket
A versenytanács már a vártnál korábban, délelőtt meghozta a döntést arra vonatkozóan, hogy törlik a hétfői programot az athéni olimpia evezős viadalán, s ez magyar szempontból azt jelenti, hogy nemcsak a Remsei Mónika, Stift Edit és a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár, hanem a Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpár is csak kedden száll újra vízre - mindhárom egység a reményfutamban érdekelt. A rendezők azért döntöttek így, mert a meteorológusok hétfőre erős szelet jósolnak, ami várhatóan lehetetlenné teszi a versenyzést a szkiníaszi pályán.

08.15. 08:27 | Reményfutamban evezőseink
A férfi könnyûsúlyú kétpárevezõsök vasárnap reggeli selejtezõjébõl és a francia egység mögött másodikként jutott tovább. A Remsei Mónika, Stift Edit duóhoz hasonlóan a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős is a reményfutamba került az athéni olimpián, miután előfutamában a 2. helyen végzett. A világbajnoki hatodik kettős a tervek szerint legközelebb kedden száll majd vízre.

08.14. 10:35 | A Haller, Bencsik páros csak a reményfutamba jutottak
Az olimpia előtt nem sokkal összeállt Haller, Bencsik páros evezős páros a csalódást jelentő ötödik helyen végzett, így csak a reményfutamban harcolhatja ki a döntőbe jutást. A számot toronymagasan nyerte az olasz hajó, 24 másodperccel megelőzve a mieinket. a másodikak a britek, harmadikakaz amerikaiak lettek, míg negyedik helyen a lengyelek értek be.

08.14. 08:22 | Már eveznek az evezősök
A nõi egypárevezõsök elõfutamaival megkezdõdtek a mai versenyek, most a férfiak hasítják a vizet. A cseh Václav Chalupa két hajóhosszal a többiek elõtt. Az előfutamok győztesei automatikusan a középdöntőkbe kerülnek.

07.15. 22:30 | Szétültették a világbajnok evezőspárost
A Magyar Evezős Szövetség elnöksége Melis Zoltán szövetségi kapitány javaslatára úgy döntött: nem Pető Tibor, hanem az eredetileg tartaléknak nevezett Bencsik Gábor lesz Haller Ákos társa a kétpárevezős egységben az augusztus 13-án kezdődő athéni olimpián. A kiültetett világbajnok csalódottan higgadtan fogadta a döntést. tovább »

Hírek
Eredmények
Program
Lebonyolítás
Esélyesek
Helyszín
Képek
Történelem

Magyarok
Bencsik Gábor
Haller Ákos
Hirling Zsolt
Remsei Mónika
Stift Edit
Varga Tamás 1


h i r d e t é s
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok
© 2024 Index.hu Rt