Hetedszer rendeznek sportnapot a mozgáskorlátozottak számára

2015.04.23. 11:58

Hetedik alkalommal kerül sor szombaton a MERI Sportnapra, melynek célja, hogy a mozgáskorlátozott, fogyatékos emberek megismerhessék és kipróbálhassák azokat a sportokat, amelyeket ők is űzhetnek. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) közösen rendezi meg a sportnapot az OORI XII. kerületi létesítményének főépületében.

A program idei védnöke Illés Fanni paralimpikon úszó, kerekesszékes szépségkirálynő.

Közel húsz sportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, köztük a kerekesszékes kosárlabdával, rögbivel és tenisszel, az ülőröplabdával, a kerekesszékes vívással, a sportlövészettel, a búvárkodással, az íjászattal, a bocciával, de a kerekesszékes karatét is kipróbálhatják.

A sportágak egy részét paralimpikonok, világ- és Európa-bajnok sportolók mutatják be. A sportnap házigazdája, Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes paralimpikon vívó mellett ott lesz az eseményen Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó, Szász Emese világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó, Rédli András világ- és Európa-bajnok párbajtőrvívó, Krajnyák Zsuzsanna négyszeres ezüstérmes paralimpikon, világbajnok tőröző és Szekeres Pál bronzérmes olimpikon, többszörös paralimpiai bajnok tőr- és kardvívó. A résztvevők találkozhatnak Szávai Csaba erőemelővel, Szabó Ozor János szkander- és erőemelő világbajnokkal és Farkas László kerekesszékes teniszező paralimpikonnal is. 

A sportnapon évről évre több százan vesznek részt, az aktív sportolók és az érdeklődők mellett olyan önkéntes segítők is, akik mozgásszervi rehabilitációval foglalkozó szakemberek vagy annak tanulnak.