Ákos, Bátor
0 °C
7 °C
Index - In English In English Eng

Újabb nyolc kvótát szereztek a magyar parasportolók

2016.01.25. 14:01

A magyar versenyzők a már meglévő 11 mellé újabb nyolc kvótát gyűjtöttek a szeptemberi, riói paralimpiára.

 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hétfői tájékoztatása alapján az úszók Splitben, a horvát nyílt bajnokságon szerepeltek az elmúlt hétvégén, és teljesítményükkel nyolc indulási jogot szereztek Magyarországnak.

A paraerőemelők Rio de Janeiróban tesztelték a majdani körülményeket, az ott rendezett világkupán Tunkel Nándor a 49 kg-os súlycsoportban, Sas Sándor pedig a +107 kilós kategóriában lett aranyérmes. Mindkét sportolóra igaz, hogy szinte biztosan ott lehet majd szeptemberben Rióban, de sportágukban majd csak február 29-én teszi közzé a hivatalos kvótalistát a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság.

A sportlövők is jól teljesítenek eddig az Egyesült Arab Emírségekben zajló vk-versenyen: a már egyformán paralimpiai induló Dávid Krisztina P2 légpisztolyban aranyérmes lett, míg Gurisatti Gyula P1 légpisztolyban a tizedik helyen zárt.

A MPB közlése szerint Magyarországnak jelenleg 19 kvótája van a szeptember 7. és 18. között sorra kerülő Rio de Janeiró-i paralimpiára: dzsúdóban, kajak-kenuban és kerékpársportban egy-egy, sportlövészetben kettő, asztaliteniszben hat, úszásban pedig nyolc. (MTI)