Anand győzelemmel mutatkozott be Nagykanizsán

2009.11.22. 18:41

Jól sikerült a sakkvilágbajnok Viswanathan Anand vasárnapi bemutatkozása a magyar bajnoki címvédő Aquaprofit NTSK csapatában: az indiai nagymester az első táblán sötéttel, 39 lépésben legyőzte cseh ellenfelét, Vlastimil Babulát.

A házigazda nagykanizsai csapatban még egy debütáló volt: Portisch Lajos, a Nemzet Sportolója, aki - világossal - szintén begyűjtötte a pontot. A hazaiak végül 10-2-re nyertek a Szombathelyi Haladás ellen.

Anand Moszkvából - a Tal-emlékversenyről és a villám-világbajnokságról - érkezett Nagykanizsára, s hétfőn utazik el Magyarországról. Az összecsapás utáni sajtótájékoztatón elmondta: most pihenő következik, majd januárban asztalhoz ül a hollandiai Wijk aan Zee-ben sorra kerülő hagyományos tornán, áprilisban, Szófiában pedig következik a világbajnoki párosmérkőzés a bolgár Veszelin Topalovval.

Anandot már tavaly szerződtette az Aquaprofit NTSK, azonban az elmúlt szezonban nem sikerült asztalhoz ültetni őt, mert sűrű programja miatt egyik bajnoki időpont sem volt számára megfelelő. A vasárnapi bemutatkozást követően Nádasi Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke reményét fejezte ki, hogy még ebben az idényben ismét a csapatban köszönhetik majd a klasszis játékost.