Lemondott Kunos Péter, a sakkszövetség elnöke

2010.12.17. 11:03

Nem tölti ki 2013-ig szóló mandátumát, s a jövő év elején távozik a Magyar Sakkszövetség elnöke, Kunos Péter. Az elnök a szövetség honlapján hozta nyilvánosságra döntését, amelyet már több hónapja közölt az elnökséggel.

„A lehető legrövidebb időn belül szeretném átadni a névleges stafétabotot olyasvalakinek, aki legalább olyan szeretettel és energiával dolgozik a magyar sakkozásért, mint én, ezt elvállalja, s ezzel együtt azt a feladatot, hogy gondoskodik a minden szakmai munka alapjául szolgáló pénzügyi háttérről.” - olvasható a nyílt levélben.

Kunos, aki megszakítással 16 éve a sakkszövetség első embere, távozásának okáról így fogalmaz: „...úgy érzem, nincs már rám szükség, pontosabban, nem rám van szükség. Azért nincs, mert nem tudok úgy segíteni, elsősorban támogatókat szerezni, mint az elmúlt időszakban.” Ehhez hozzáteszi: „Új elnökre és (esetleg) egy általa választott csapatra (elnökségre) van szükség. Erre tekintettel szeretném, ha lehetőleg még február végén, március elején rendkívüli (elnököt választó) közgyűlést tarthatnánk. Ennek ma egyetlen akadálya van még: hónapok óta keresek, keresünk új elnököt, eddig sikertelenül.”