Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

22 év után kapott ki nőtől Polgár Judit

2012.02.01. 20:19

A gibraltári Tradewise nevű sakktornán Polgár Judit kikapott az éllovas Hou-dzsi Fantól. Polgár kettős gyaloghátrányban játszott a végjátékban, és a 47. lépésben gondolta úgy, hogy nem tudja feltartóztatni riválisát. Királya középen rekedt, ezért már korán hátrányba került.

1655416

A világranglistát vezető 35 éves Polgárnak ez volt az első veresége 1990 óta, akkor az újvidéki sakkolimpián kapott ki Nona Gaprindasvilitől.

A 17 éves, női világbajnok Hou Almási Zoltánt is legyőzte már, nyolc partijából egy volt döntetlen és egy vereség, így az angol Adamsszel - vele remizett - vezeti a rangsort. Szerda délután a spanyollá lett Sirovval játszik.

A tornán indul Rapport Richárd is, aki Almásival együtt hat pontot szerzett, ezzel tizenkettes holtversenyben foglalják el a második helyet. Polgárnak 4,5 pontja van.