Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

A sakkvilágbajnok Carlsen most pihenni fog

2013.11.27. 12:11

Elsősorban pihenni és kikapcsolódni szeretne a múlt héten megszerzett sakkvilágbajnoki cím birtokában Magnus Carlsen, aki az indiai Viswanathan Anandtól hódította el a sportág trónját.

„A világbajnoki párosmérkőzés előtt mindent a sakknak rendeltem alá. Örülök, hogy most kiengedhetek és kiegyensúlyozottabb életet élhetek” – mondta a 22 éves norvég nagymester a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában. Hozzátette: most egy ideig szeretné kiélvezni diadalát, aztán majd eldönti, melyek legyenek a következő lépések a pályafutásában. Carlsen 6,5-3,5-re nyert az eddigi bajnok, 42 esztendős Anand ellen az indiai Csennaiban rendezett vb-döntőben.

„Könnyebb volt, mint előzetesen gondoltam. Túlértékelték a rutin jelentőségét” – értékelte a párharcot, és azt is kijelentette, hogy véleménye szerint jelenleg kettejük közül ő a jobb játékos. A világranglista-vezető, 22 éves sakkozó pályafutása során először hódította el a sakkvilágbajnoki címet, s a diadalért 1,5 millió dollárt (330 millió forintot) kapott.