Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sokkolta a sakkvilágot: öt lépésben kikapott a világbajnoknő

2017.02.02. 17:17

Elsőre senki nem értette, miért tudott kikapni öt lépésben a női sakkvilágbajnok, Hou Ji-fan a Gibraltar Master utolsó fordulójában, de később kiderült, a kínai így tiltakozott a párok kialakítása ellen.

Már az is furcsa volt, hogy Hou Ji-fan 25 percet késett a partiról, de az még inkább sokkolt mindenkit, hogy a fehér bábukat vezetve öt meglehetősen buta lépésben (itt meg is nézhető) kikapott az indai Lalith Babutól. Ezzel a kínai meg is döntötte Viswanathan Anand rekordját, ő lett a legkevesebb lépésből kikapó nagymester.

Már a parti közben is többen gyanakodtak, hogy szándékosak ezek a lépések, mert Ji-fan végig mosolygott közben. Azt sejtették, ez később beigazolódott, hogy a párosítással vannak bajai, mert tíz fordulóból hétszer nőkkel játszott, míg ő nyilvánvalóan erősebb ellenfeleket is akart.

Később Hou Ji-fan elnézést kért versenytársaitól és a szervezőktől is.