Adebayor bosszút állt, Facebookon teregette ki családjáról a szennyest

2015.05.06. 12:52

Emmanuel Adebayor volt sztárfocista a Facebookon váratlanul igen keményen nekiment a saját családjának, és egy hosszú posztban részletezte mennyire kicsinyes és önző emberekről van szó.

Kezdjük az elején, bár ő a poszt végén említi, de a legjellemzőbb példa mégis ez: 2005-ben összehívta a családját, hogy megbeszéljék a családi dolgokat. Különösebb véleményt nem, csak azt mondták neki, hogy mindegyiküknek építsen egy házat, és havi apanázst kértek tőle.

Még élek, de már minden vagyonomat felosztották arra számítva, ha meghalok.

És hogy miként durvult el a családi viszály? Arról lentebb olvashat.

Emmanuel Adebayor togói válogatott, a Monaco, majd az Arsenal, a Manchester City, a Real Madrid végül a Tottenham futballistája, és már ebből a listából is látszik, elég gyakran cserélt klubot, ugyanis nem könnyű eset.

Régóta érlelődött benne az is, hogy a családja szennyesét kiteregesse, hiszen rengeteg olyan eset történt meg vele, amit a családtagjai követtek el ellene, de csak most döntött úgy, hogy megérdemlik, ha nyilvánosságra hozza azokat. Azért döntött így, mert szerinte ebből mások is tanulhatnak, és mert a történetek valójában nem a pénzről szólnak.

Amikor 17 éves lett, az első keresetéből házat építtetett a családjának, majd az anyukáját Londonban befizette egy teljes orvosi szűrésre, ugyanakkor amikor a kislánya megszületett, és ezzel felhívta az anyját, ő hallani sem akart róla, lecsapta a telefont.

Az anyukáját még egy híres nigériai tévéprédikátorhoz is befizette, hátha segít nekik, de azt is faképnél hagyta, aztán pénzt adott az anyjának, hogy beindítson egy süteményüzletet, és azt is megengedte, hogy az ő nevét és arcképét is felhasználhassák.

Hát adhat ennél többet egy anyának egy fiú?!

Aztán jönnek a félelmetes történetek például abból az időből, amikor 1,2 millió dollárért Lagonban, Ghánában, 15 szobás családi házat vásárolt, majd megengedte a nővérének, Yabónak és az egyik féltestvérének, Danielnek, hogy ott lakjanak. Néhány hónappal később éppen arrafele nyaralt, és úgy döntött, megnézi őket. Amikor a házhoz ért, autókat talált a feljárón, és kiderült, hogy a nővére az ő megkérdezése nélkül kiadta a házat, és még a féltestvérének is kitette a szűrét.

És mi történt, amikor telefonon számonkérte? A nővér fél órán keresztül veszekedett vele, és elhordta mindennek szegény Emmanuelt.

ade
Fotó: Emmanuel Adebayor

Kola testvérével sincs kibékülve, aki 25 éve Németországban él, és csak négyszer utazott haza, természetesen akkor is Emmanuel költségén. Ő fizeti a gyerekei iskoláztatását, majd még a bizniszéhez is kölcsönadott neki. És mi történt? Természetesen rengeteg pénzt adott neki, de soha nem látott abból semmilyen üzletet. Aztán, amikor a testvére, Peter elhunyt, még egyszer elküldött neki egy csomó pénz, hogy a temetésre hazatérjen, de sem akkor, sem azóta nem bukkant elő többé. Azaz mégiscsak felbukkant, ugyanis több helyen is őt tette meg felelőssé Peter haláláért, majd a legnagyobb angol bulvárlapnak pénzért pletykákat adott Adebayorról, és küldött lejárató levelet a volt klubjának, hátha kirúgják.

Amikor az említett Peter haldoklott, akkor az anyja nem engedte meglátogatni, csak a kezelésekre szánt pénzt vette el tőle. Majd azt mondták, nem segített nekik, pedig rengeteg pénzt adott, és még két órát vezetett is, hogy láthassa. Hát ez semmi? - kérdezzük mi is vele együtt könnyes szemekkel. 

Ki az irritálóbb?

Amikor a Monacónál szerepelt, arra gondolt, hogy a családjából mások is vihetik valamire a futballban, ezért Rotimi nevű testvérét beprotezsálta a futballakadémiára. Néhány hónap alatt Rotimi 21 telefont lopott el a csapattársaitól.

A posztban még Lucia is kap, aki azt terjeszti róla, hogy nem teljesíti apjuk kérését, hogy Európába hozza. 

Szóba kerül még egy afrikaiakat segítő alapítvány rettenetesen idegölő létrehozása, mert minden rokona le akarta róla beszélni, de a történet véget ér. 

Adebayor reméljük, mindent kiírt magából, már csak az a kérdés, hogy ki a nagyobb hülye, ő vagy, akik számítottak rá. Erről szavazhat!