Rosberg tavaszi frissességgel száguldott, kivirágzott

2015.05.11. 14:15

Mindig epekedve várjuk az F1-futamok utáni hétfőt, amikor az MTI kiadja az aktuális verseny nemzetközi sajtóvisszhangját. Most sem kellett csalódnunk, különösen a német kontingens erős.

A nemzetközi sajtó egyöntetűen Nico Rosberget dicséri, miután a Mercedes német pilótája a rajttól a célig vezetve megnyerte a vasárnapi Forma-1-es Spanyol Nagydíjat, ezzel közelebb került az összetettben élen álló csapattársához, a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltonhoz - írja az MTI -, és akkor hadd szóljon!

    Olaszország:
   
    La Gazzetta dello Sport:
"Rosberg mesteri, a Mercedes harmadszor aratott kettős sikert a szezonban. A nagyszerű Vettel a Ferrari rossz boxstratégiája miatt lett csak harmadik, de az utóbbi öt futamon negyedszer állt dobogóra. Még nem ez volt a várva várt fordulat, a Ferraritól már mindenki többet remél."
   
    Tuttosport:
"Hideg zuhany a Ferrarinak, Vettel messze elmaradt a Mercedesek mögött. A német nem tudta tartani a lépést Hamiltonnal. Egyelőre elmaradt a nagy ugrás. Rosberg egy csapásra megváltoztatta a szezon kilátásait: félretette kétségeit, nagyszerűen versenyzett, és learatta munkája gyümölcsét. Sikerével jelezte csapatának és az egész F1-nek, hogy Hamilton menetelése ellenére még él."
   
    Corriere dello Sport:
"Rosberg újra kivirágzott, tökéletes versenyzése megoldhatatlan feladat elé állította Hamiltont. Vettel a dobogón, de messze lemaradva. A Ferrari továbbra is a második legjobb, de fogytán az idő."
   
    Anglia:
   
    Telegraph:
"Ez inkább vasárnapi szieszta volt, mint autóverseny. Hamilton rosszul kezdett, Rosberg pedig célba robogott."
   
    Independent:
"Az újabb kettős Mercedes-siker megsemmisítő csapás volt a Ferrarinak, amely abban a hitben érkezett Barcelonába, hogy felveheti a versenyt az ezüst nyilakkal. Rosberg újra erőre kapott, míg Hamilton a rossz rajt után végig a kárelhárítással volt elfoglalva."
   
    Guardian:
"Le a kalappal Rosberg előtt. Nagy nyomás alatt, de remekül versenyzett. Ha ezúttal sem nyer, akkor alighanem búcsút inthetett volna vb-álmainak."
   
    Németország:
   
    Bild:
"Yes, Baby! Rosberg első sikere hármasban. Felesége, a hetedik hónapban lévő Vivian szerint a kislányuk rugdalózott a futam alatt a hasában."
   
    Süddeutsche Zeitung:
"Rosberg tavaszi frissességgel száguldott, és idén először győzte le csapattársát. Vettelnek el kellett ismernie, hogy a megújult Ferrari sem képes többre."
   
    Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Barcelona után Rosberg már felfegyverzettnek érezheti magát Hamilton ellen. Úgy tűnik, a vörös veszély elmúlt, a fejlesztési versenyben a Ferrari egyelőre vesztésre áll."
   
    Spanyolország:
   
    El País:
"Aki le akarja győzni a mostani formájában lévő Hamiltont, annak tökéletes futamot kell mennie. Rosbergnek sikerült."
   
    El Periodico:
"Rosberg megtalálta az utat vissza a csúcs felé. A német pilóta kénye-kedve szerint uralta a Spanyol Nagydíjat, míg Hamilton mögötte Vettellel bajlódott."
   
    Marca:
"Rosberg kihasználta az esélyét Barcelonában, és ismét versenyben van a vb-címért."