A görög ultráknak vénaszkenner sem kell a balhéhoz

2015.11.22. 08:27 Módosítva: 2015.11.22. 08:30

A görög bajokságban törölték a helyi Fradi–Újpestet, a Panathinaikosz–Olympiakosz meccset. Már két órával a mérkőzés hivatalos kezdése előtt a stadionon kívül szurkolók támadtak rendőrökre. A hírek szerint sokan jegy nélkül akartak bejutni a meccsre, ebből kerekedett balhé.

A stadionban aztán elszabadult a pokol.

Amint a videón is látszik, a nézőtérről petárdákat dobáltak a rendőrökre, majd a játékoskijáróban feltűnt Olympiakosz-játékosokra. A vengégcsapat követelte, hogy a meccset ne tartsák meg.

A játékvezető fél órát várt, de a félháborús helyzet nem normalizálódott, ezért a meccset anélkül fújta le, hogy a kezdősípszó elhangzott volna.

A másik videón a hangulat és az is kivehető, milyen koreográfiát szerettek volna a szurkolók.

A Panathinaikosz elnöke, Jannisz Alafouzosz szerint a játékvezető rossz döntést hozott, ami tovább növelte a feszültséget. Szerinte csak pár ostoba randalírozóról van szó, de hogy a nyilatkozata ne legyen égbekiáltóan vérlázító, egyúttal bejelentette, hogy vasárnap rendkívüli elnökségi ülést hív össze a klubban, és benyújtja a lemondását.

A rendőrség közlése szerint több mint ötven embert letartóztattak a stadionon belül és kívül, és 16 ellen már vádat is emeltek. Három rendőr megsérült.

Tavasszal is balhé volt a görög rangadón, annak az lett az eredménye, hogy a kormány felfüggesztette a bajnokságot, akkor csak egy hétre, most ismét várható hasonló szankció.