Félholtra rugdosott egy embert a szívrohamot túlélő futballista

2016.03.01. 10:35

Nagy bajban van, és akár börtönbe is kerülhet Evander Sno, az ADO Den Haagban futballozó 28 éves játékos. A holland futballista ellen emberölési kísérlet a vád. Most ért véget annak az ügynek a nyomozati szakasza, ami még 2013 nyarán történt és Snónak március 9-én a bíróság elé kell állni. A vád emberölési kísérlet

A Ferencváros által kiszemelt és 2013-ban majdnem Magyarországra igazoló védekező középpályás két rokonával együtt vert össze Amszterdamban két embert 2013-ban. Az egyikük sérülése olyan súlyos volt, kórházba kellett szállítani, sokáig küzdöttek az életéért. Állítólag Sno a földön fekvő áldozata fejét rugdosta. A súlyos sérülések miatt is emberölési kísérlettel vádolták meg a játékost.

Sno természetesen tagadja, de legalább is túlzónak tartja a vádakat. Ragaszkodik korábbi álláspontjához, miszerint csak önvédelem volt.

Evander Sno is került már életveszélyes helyzetbe. 2010 szeptemberében az Ajax tartalékmeccsén kapott szívrohamot, és a pályán élesztették újra. Csak a gyors orvosi segítségnek köszönhette életét.

Sno sokak szerint egyik nagy tehetsége volt a kétezres évek közepének, de igazán nagy karriert nem futott be. Két évig a Celticben futballozott, majd az Ajax következett. Utána viszont kisebb holland csapatokban folytatta. 2013 nyarán szakított NEC Nijmegennel, ekkor merült fel, hogy a Ferencvárosban folytatja. Végül at RKC Waalwijk játékosa lett, tavaly január óta futballozik a Den Haagban.