A brazil rendőrök kiszabadították Ecclestone anyósát

2016.08.01. 08:34

A brazil rendőrség kiszabadította a Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone anyósát, akit több mint egy hete raboltak el São Paulóban, írja az MTI. A rendőrség helyi idő szerint vasárnap, a Sao Pauló-i régióban található Cotia városában talált rá a nőre, és a helyszínen őrizetbe vett két férfit.

Az O Globo hírportálon közölt videofelvételen látni lehet, amint a 67 éves Aparecida Schunck sértetlenül megúszta a történteket, majd kiszabadítása után egy rendőrőrsön megölelte családtagjait. Lánya, a 38 éves Fabiana Flosi Ecclestone harmadik felesége.

Schunck köszönetet mondott a rendőrségnek szabadsága visszanyeréséért.  Az emberrablók 120 millió realt (10,3 milliárd forint) követeltek váltságdíjként, ami rekordösszegnek számít a brazíliai emberrablások történetében, de a pénzt nem fizették ki.

Flosi és Ecclestone a 2009-es Brazil Nagydíjon ismerkedett meg egymással, ahol a nő a szervezési munkákban vett részt. A találkozás után mindketten elváltak akkori partnerüktől, és 2012-ben összeházasodtak. Jelenleg Angliában és Svájcban élnek.

Ecclestone harmadik feleségének, Fabiana Flosinak anyját másfél hete, pénteken, São Paulo Interlagos negyedéből rabolták el. Itt van a brazilok F1-pályája is, és bár a környék viszonylag biztonságos, középosztálybeli negyed, még az F1-csapatok is jelöletlen autókkal, néha golyóálló mellényekben utaznak. Jenson Buttont 2010-ben meg is támadták itt.

Nem ez az első eset, hogy Ecclestone egy rokona veszélybe került, 2012-ben egy fogtechnikust ítéltek el, miután az megpróbálta elrabolni az F1-főnök lányát, de sikertelenül járt. A férfit 5 év börtönre ítélték.

A Forbes nagyjából 3,1 milliárd dollárra becsli Ecclestone vagyonát.