Pomper Tibor nekiesett a focisámánnak a Facebookon

2017.06.23. 18:37

Ferenczi Attila, a szamizdat futballfilozófus sajátos fejtegetésbe kezdett 11 éve kiadott könyve kapcsán a Facebookon, Pomper Tibor pedig feladatának érezte helyretenni a szakembert. Elég nagy buli lett belőle.

A közösségi média pitbullja hajnali háromkor – bárcsak a pályán lett volna ennyire lelkes – azt az egyébként logikus megoldást vázolta Ferenczinek, hogy a könyvéből 11 év alatt eladott 225 példány nem feltétlenül és kizárólag a vásárlók kritikája.

Persze mindezt a maga stílusában:

"Ne haragudj, hogy így ismeretlenül ide írok. Az a verzió nem fordult meg még a fejedben, hogy esetleg senkit nem érdekel a könyved? Mostanában szoktam nézni a dolgaidat és a megnyílvánulásaidat és azt vettem észre, hogy te úgy értékeled magad mint valami elismert futbal szakember. Én a közel 15-16 éves pályafutásom alatt sosem hallottam rólad. Ez miért van? Megtisztelő válaszodat előre is köszönöm. Ja és hallottam egy interjút veled a "hogyan kell bundázni" ügyben. Na az sem volt semmi...Sokat szoktam nevetni rajtad. Üdv."

A bundatéma felemlegetése egy kicsit érthetetlen hiba volt a rutinos kötekedőtől, aki köztudottan több meccset is elcsalt, sőt ezt be is vallotta, és el is ítélték érte.

Ehhez képest egész sok időnek kellett eltelnie, míg Ferenczi a fejéhez vágta a dolgot. Előbb még lezajlott egy eszmecsere, amiben a korábban a Maldív-szigeteken is edzősködő Kiss László a könyvet védte, míg a "nagy" Dunaferr legendája, Lengyel Ferenc a kritikusok oldalán csatlakozott a diskurzushoz. De beszállt egy beszólásra Balaskó Iván is.

Kiss László emellett a szakma mundérját is megvédte becsülettel. Amikor valaki azt írta, hogy a szakmát 97%-ban "bunkó futballisták" alkotják, így reagált:

"ÚRAM....KI KÉREM MAGAMNAK, ÉS NÉHÁNY TÁRSAM NEVÉBEN IS..."

Aztán Ferenczi csak benyögte, hogy aki bundás, az minek ugat, és onnantól fogva az argumentum elillant az egykori védő válaszaiból, mint null-kettőnél a lelkesedés. Pomper a folytatásban csak a stílusára támaszkodott a meggyőzés eszközeként.

"Idióta futball zseni! Életemben nem hallottam erről az Attilárol! Osztja az észt meg hogy miként kell focizni! Álljunk már meg... Ki ez a nímand? Nézzétek meg a youtubos nyilatkozatait. Esküszöm beszarás a csávó. Könyv???? 11 év alatt 250???..hát nem lesz egy bestseller... Kabaré vagy ember!"

Harcmodora legjobb napjait idézte, aki felé jött, abba belerúgott. "Hagyd màr abba! Neked semmi közöd a focihoz! Idióta Fasz!" – mondta például, bár nem igazán világos, hogy kinek.

Az egyik kommentelőben viszont emberére akadt: "Te is ugyanolyan posvány szarul játszottál mint a többi fostalicska!!! " – kapta meg tőle, amire fejedelmi stílusban reagált:

"Gergely T. te győkér! Ezt a stílust itt ne vidd végig ahol anyád lebaszott egy kocsmában! Mi a faszt kèpzelsz te senkiházi roncs?"

Eközben persze Ferenczi sem hallgatott, magas lóról írogatva hozzászólásait, és beesett Udvarácz Milán is. Érdemes átfutni a hozzászólásokat, úgy tanulságos, mint szórakoztató olvasmány.