Kostner és Joubert javított Moszkvában

2008.11.23. 17:23 Módosítva: 2008.11.24. 11:53

A műkorcsolyázó Orosz Kupán a nőknél és a férfiaknál papírforma eredmény született, Hohlova és Novicki viszont első GP-győzelmét aratta jégtáncban.

A nőknél az Európa-bajnoki cím védője, Carolina Kostner a kanadai versenyen elért negyedik helye után ezúttal nyerni tudott, igaz, most sem futott hibátlanul sem a rövidprogramban, sem a kűrben. „Elég ideges voltam, de aztán a kezdéskor megnyugodtam, és az első két ugrás után már magabiztosan versenyeztem" - értékelt az olasz tehetség. Sebestyén Júlia ugyanitt csak a hetedik lett.

A férfiaknál a francia Brian Joubert is egy rosszul sikerült versennyel a háta mögött érkezett Moszkvába, de most köszönhetően annak, hogy a rövidprogramban élete legjobbját futotta, simán verte a mezőnyt, köztük az Eb-címvédő Tomas Vernert. „Ez egy nehéz verseny volt nekem, de lépésről-lépésre javultam, még akkor is, ha a kűrben nem én kaptam a legmagasabb pontszámot" - mondta a verseny után az isu.org-nak Joubert.

A párosoknál a Tan Csang- Hao Csang alkotta kínai kettős győzött magabiztosan annak ellenére, hogy a szabadprogramban csak másodikok voltak a végül ezüstérmes orosz páros mögött. „Nem vagyunk túlzottan elégedettek azzal, ahogyan korcsolyáztunk, mivel három komolyabb hibát is vétettünk" - nyilatkoztak kritikusan saját teljesítményükről a kínaiak.

Az egyetlen szám amelyben meglepetés siker született a jégtánc volt, Jana Hohlova és Szergej Novicki első GP-győzelmüket aratták,miután a kötelező táncot kivéve végig jobbak voltak a verhetetlennek tartott Domnyina-Sabalin párosnál. „Még mindig nem tudjuk elhinni, hogy megnyertük első GP versenyünket itt, Moszkvában, ilyen erős mezőnyben" - értékeltek a boldog győztesek.

Az idei GP-sorozat utolsó versenyét Japánban rendezik november 28-30-án, ami után véglegessé válik, hogy kik indulhatnak a decemberi GP-döntőben.

Műkorcsolya GP-sorozat, Orosz Kupa, végeredmények

Nők
1. Carolina Kostner (olasz) 170.72 pont
2. Rachel Flatt (amerikai) 166.06
3.Fumie Szuguri 162.04

Férfiak
1. Brian Joubert (francia) 230,78 pont
2. Tomas Verner (cseh) 222,94
3. Alban Preaubert (francia) 219,08

Párosok
1. Csang Tan, Csang Hao (kínai) 177,42 pont
2. Juko Kavagucsi, Alekszandr Szmirnov (orosz) 169,27
3. Tatjana Volosszosar, Sztaniszlav Moroszov (ukrán) 167,86

Jégtánc
1. Jana Hohlova, Szergej Novicki (orosz) 187.62 pont
2. Okszana Domnyina, Makszim Sabalin (orosz) 184.66
3. Meryl Davis, Charlie White (amerikai) 170.61