Féltem, hogy nem bírom a végét

2008.11.26. 10:56

A moszkvai műkorcsolya GP-futamon a jó kezdés után a kűrben többször is rontott Sebestyén Júlia, aki hosszú kihagyás után tért vissza a jégre.

A hét végén hetedik lett az Orosz Kupán a legjobb magyar műkorcsolyázónő, akinek ebben a szezonban ez volt a második versenye.

"Komoly sérülés hátráltatott, az Achilles-ínamban volt gyulladás. Másfél hónapot kellett kihagynom, ami nagyon hosszú idő, ha figyelembe vesszük, hogy a nyári pihenőm is csak kéthetes volt" - mondta a korcsolyázás nélkül telt őszről a 2004-es Európa-bajnok.

K EPA20081121080

Sebestyént az elmúlt tíz évben elkerülték a sérülések, most rögtön három versenyt is ki kellett hagynia. Nem indulhatott el többek között egy bécsi tornán és a neki kijelölt első, pekingi GP-n sem. Három hete edzett, amikor elutazott a zágrábi Golden Spinre. Sebestyén magabiztosan nyerte azt a versenyt, a szabadprogramban és a kűrben is a legjobb volt.

Körülbelül ugyanezeket a programokat futotta Moszkvában is, az első np után negyedik helyen állt. A kűrben azonban többször rontott, elesett, és több triplának tervezett ugrást csak duplaként hozott le.

"Valahol legbelül féltem, hogy a végét nem fogom bírni. Aztán elfáradtam" - emlékszik vissza Sebestyén, akinek a kűrjét a legkevesebbre értékelték a pontozók.

Sebestyén úgy érzi, ha hibátlanul tud végezni a programjaival, akkor megpontozzák azokat. Most az a célja, hogy minél többször léphessen jégre.

A szezon hátralévő részében Sebestyénre vár a decemberi országos bajnokság, januárban az Eb-n vesz részt Helsinkiben, majd a március végén, a Los Angeles-i világbajnokságon már a 2010-es olimpiára kavlifikálhatja magát. Amennyiben az első tízben végez, akkor
nemcsak ő, hanem még egy magyar indulhatna a nők versenyében Vancouverben.