Jég híján halasztani kell a gyorskorcsolya-ob-ket

2009.01.04. 10:39 Módosítva: 2009.01.04. 10:39

A Magyar Országos Korcsolyaszövetség (MOKSZ) nem tudja a Városligeti Műjégpályán megrendezni a gyorskorcsolya országos bajnokságokat, ezért valamennyit elhalasztotta, és külföldi helyszínt keres az eseményekre.

"Sajnos tavalyhoz képest kisebb lett a pálya, mert 2-3 méteres sávot a létesítmény amortizációja miatt már nem lehet beüzemelni. Emiatt egyrészről nem tudunk hivatalos méretű pályát kialakítani, másrészről egy esés rendkívül balesetveszélyes" - mondta az halasztás hátteréről Egyed Krisztina, a MOKSZ gyorskorcsolya szakágvezető-helyettese.

Egyed elárulta, hogy elsősorban Zakopane és Sanok merült fel lehetséges helyszínként, ezért Martos György, a MOKSZ alelnöke már felvette a kapcsolatot a lengyel szövetséggel.

Amennyiben pozitív válasz érkezik, akkor a február 22-én befejeződő junior világbajnokság utáni héten kerül sor mindhárom ob-ra, azaz a sprintre, a négytávú összetettre és a juniorok küzdelmeire. Ehhez még az anyagi hátteret meg kell teremteni, ami Egyed szerint ennek szervezése folyamatban van.

A négytávú összetett bajnokságot ezen a hétvégén rendezték volna.

Egyed arról is beszámolt, hogy hétfőn Tóth Ágota és Szöllősi Szabolcs részvételével elindulnak a heerenveeni Eb-re, amely péntektől vasárnapig tart.