Hoffmannék betegség miatt visszaléptek

2009.01.23. 20:57

A Hoffmann Nóra, Makszim Zavozin magyar jégtáncpáros utóbbi betegsége miatt visszalépett a versenytől a Helsinkiben zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon, így a péntek esti kűrben már nem léptek jégre.

"Rettenetesen csalódottak vagyunk, mert tökéletesen sikerült a felkészülésünk és mindenkitől, még a bíróktól is nagyon pozitív visszhangot kaptunk, de Makszim már a csütörtöki original során 38 fokos lázzal versenyzett, míg péntekre 39 fokos láza volt, így nem volt más lehetőségünk, mint befejezni a kontinensviadalt" - mondta az MTI-nek Hoffmann.

Hoffmann hozzátette, hogy az utolsó pillanatig kivártak a döntéssel, délelőtt egyedül edzett és abban reménykedtek edzőikkel, hogy az egész napos pihenés révén este képes lesz Zavozin jégre lépni, de állapota nem javult.

A magyar jégtáncosok a kötelező után még az előkelő 8. helyen álltak, az original során már - vélhetően a betegség következtében - visszacsúsztak a 11. helyre.

Hoffmann értékelése szerint, ha az influenza nem szól közbe, akkor akár a legjobb hatban is végezhettek volna. A mostani idényben ez nem először fordul elő a kettőssel, ugyanis tavaly novemberben szintén Zavozin megbetegedése miatt a 41. Golden Spin viadalon nem tudott elindulni a páros.