14-18 fős lesz a magyar küldöttség Vancouverben

2009.10.08. 11:16 Módosítva: 2009.10.08. 11:16

A jelenlegi helyzet alapján 14-18 versenyző alkothatja a jövő februári, vancouveri téli olimpián résztvevő magyar csapatot - hangzott el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója elmondta, hogy Sebestyén Júlia műkorcsolyázó, Tagscherer Zoltán sífutó, valamint a Hoffman Nóra, Makszim Zavozin jégtánckettős már megszerezte a vancouveri induláshoz szükséges kvótát, míg alpesi síben Berecz Anna tekinthető már biztos résztvevőnek, snowboardban pedig Harmath Rózsának van kijutási esélye. A Hoffman, Zavozin jégtánckettős esetében egyelőre kérdéses, hogy Zavozin megkapja-e időben a magyar állampolgárságot, de a kérelmet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) a MOB közbenjárásával már benyújtotta az illetékes hivatalnak.

A bobosok nem kísérelték meg a kvótaszerzést, curlingben, jégkorongban és síugrásban pedig nem sikerült kiharcolni a részvételi jogot. Gyorskorcsolyában a felkészülést és a kvalifikációt döntően befolyásolja a pályahiány, sílövészetben pedig Gombos Károly és Tagscherer Imre első számú tartalék, így lemondás esetén egyikük ott lehet Vancouverben.
A sajtótájékoztató végén a 2010-es téli ötkarikás játékokra vonatkozó szponzorációs megállapodást írt alá az olimpiai bizottság és az Austrian Airlines légitársaság, amely a 2000-es sydneyi nyári olimpián a magyar csapat hivatalos szállítójaként már együttműködött a MOB-bal.
(MTI)