A NOB szerint Vancouver készen áll az olimpiára

2009.12.10. 15:47

Hatvannégy nappal a februári, Vancouverben sorra kerülő téli olimpia megnyitója előtt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kijelentette, hogy a kanadai város készen áll az ötkarikás esemény megrendezésére.

"Meghallgattuk a szervezők jelentését, s nagyon pozitívnak értékeltük azt - mondta csütörtökön René Fasel, a NOB rendezésért felelős bizottságának elnöke. - Az előkészületek pontosan abban a fázisban vannak, ahol ilyenkor lenniük kell, ezért kétség nem fér hozzá, hogy minden rendben lesz Kanadában." Az előzetes számítások szerint a játékok révén nagyságrendileg 800 millió kanadai dollárhoz juthat az ország turizmusa. Az olimpiai és a paralimpiai faluban összesen nyolc ideiglenes "polgármester" tevékenykedik majd, akiknek a vendégek kiszolgálása lesz a legfőbb feladatuk.

A nézők egy újdonsággal is találkozhatnak Vancouverben: az ötkarikás történelemben először a műkorcsolya-, és a curlingversenyeken az érdeklődőknek lehetőségük lesz mikrofonos fejhallgatók segítségével kommunikálni a csarnokban helyet foglaló moderátorokkal, akik a jégen történő eseményekkel kapcsolatban minden kérdésre válaszolnak majd.
A XXI. téli olimpiára február 12. és 28. között kerül sor.