Zavozin még nem kapott magyar állampolgárságot

2010.01.06. 13:26

Továbbra is Sólyom László köztársasági elnök aláírására vár Makszim Zavozin állampolgársági kérelme, a honosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy az orosz-amerikai jégtáncos Hoffmann Nóra párjaként elindulhasson a februári vancouveri téli olimpián.

Erről Regőczy Krisztina, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vancouveri előkészítő bizottságának vezetője tájékoztatta az MTI-t.

„Az előzetes nevezést természetesen leadtuk, s abban tartaléknak jelöltük meg a Nagy Zsuzsanna, Fejes Máté párost - mondta Regőczy. - Az utolsó pillanatig van lehetőség a változtatásra, de nagyon reméljük, hogy erre nem lesz szükség, és Zavozin időben megkapja az állampolgárságot.”

Sallak György, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) főtitkára november közepén arról számolt be az MTI-nek, hogy a kérelem a köztársasági elnök előtt van. A sportvezető akkor kiemelte, a páros az utóbbi időben nagyon eredményesen szerepelt, s az olimpián is versenyképes lehet, ezért lényeges, hogy az ügy minél előbb rendeződjön. A Magyar Olimpiai Bizottság célkitűzése szerint a rövidpályás gyorskorcsolyázók mellett műkorcsolyában Sebestyén Júliának és a Hoffmann, Zavozin jégtánckettősnek van esélye arra, hogy a legjobb tíz közé kerüljön Vancouverben.