Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Az eltiltott Pechsteint is vinnék az olimpiára

2010.01.23. 09:23

A vancouveri játékokra nevezhetők között sorolja fel a Német Gyorskorcsolya Szövetség (DESG) a doppingvétség miatt két évre eltiltott Claudia Pechsteint.

  "Abból indulunk ki, hogy a Német Olimpiai Bizottságnak január 29-ig van lehetősége egyedi esetek elbírálására" - indokolta a sportági szövetség döntését Gerd Heinze, a szervezet elnöke, miután eljuttatták a neveket tartalmazó listát a német ötkarikás szervezetnek (DOSB). Az ötszörös olimpiai, hatszoros világbajnok gyorskorcsolyázót a sportág nemzetközi szövetsége (ISU) kétéves eltiltással sújtotta a nyáron annak nyomán, hogy vörösvértest-állománya kiugróan magas értéket mutatott több korábbi tesztelés alkalmával.

Az ISU döntését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) november 25-én helybenhagyta, Pechstein azonban a svájci szövetségi bíróságnál fellebbezett. Ott ugyan végső ítélet még nem született, arról viszont decemberben döntöttek, hogy a sportoló megkísérelheti kiharcolni a február 12-én kezdődő vancouveri téli olimpián való részvételi jogot.A német ötkarikás szervezet pénteken tette közzé a játékokra utazó sportolók névsorát, de a gyorskorcsolyázók elöljárói még egy utolsó esélyt kínáltak Peschsteinnek arra az esetre, ha jövő hét péntekig felmentő ítélet születne az ügyében. A gyorskorcsolyázó a doppingvétségét illetően azzal érvelt, hogy az ő esetében nem különleges a vörösvértest-állomány jelentős ingadozása, illetve eljárási szabálytalanságokra is hivatkozott védekezésében.